Trabzon’da 2 Milyon 300 Bin Dolar beklerken elindekinden oldu

Trabzon’da bir kişi sosyal medyadan tanıştığı kişinin kendisine göndereceğini söylediği 2 Milyon 300 Bin Doları beklerken elindekinden oldu.

Trabzon’da 2 Milyon 300 Bin Dolar beklerken elindekinden oldu

Trabzon’da sosyal medyadan tanıştığı kişinin kendisine 2 Milyon 300 Bin Dolar göndereceğini söylediği kişi dolandırıldı.

Edinilen bilgiye göre Akçaabat İlçesi Derecik Mahallesinde 25.03.2022 tarihinde meydana gelen olayda N.Y. (64-E) isimli şahıs, sosyal medya üzerinden tanıştığı ve kendisini Birleşmiş Milletler kampında kalan Suriyeli hemşire David Semion olarak tanıtarak, 2 Milyon 300 Bin TL birikimini diplomatik kargoyla göndereceğini söyleyen ve kendisinin Türkiye’ye gelmesi ile birlikte hastane kurabileceklerini söyleyen kişiye kimlik bilgilerini verdi.

Şahıs daha sonra sosyal medya üzerinden kargoyu verdiğini söyledi. Ertesi gün telefonla aranan N.Y., İstanbul Kargodan aradığını, kargonun Bin dolar ödemesi olduğunu söyleyen kişinin hesabına belirtilen miktarı gönderdi. Bu işlemden sonra tekrar arana N.Y., gümrük işlemleri için 3 Bin 800 Dolar daha istenince dolandırıldığını anlayarak Trabzon İl Jandarma Komutanlığı’na başvurdu.

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışma sonucunda şahısların kimlik bilgileri tespit edilerek yakalanmaları için çalışma başlatıldı.

İl Jandarma Komutanlığı’ndan yapılan uyarıda “10.01.2022 günü de Maçka İlçesinde bir vatandaşımız kendisini Ajan olarak tanıtan ve 1 Milyon 400 bin dolar parayı kargo ile göndereceğim diyen kişiye 48 Bin 160 TL. göndererek dolandırılmıştı. Bu ve buna benzer dolandırıcılık olayları ülkemizde gün geçtikçe artarak devam etmektedir. Hiçbir kimsenin yüksek miktarlarda bir parayı veya değerli bir eşyayı kargo, eft ve değişik işlemlerle gönderemeyeceği akıldan çıkarılmaması gereken bir gerçektir. Dolandırıcıların bu tip yöntemlerle sizlere temas etmesi durumunda hemen 112 Acil Çağrı Hattına bilgi verilmesi gerekmektedir.” ifadelerine yer verildi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber