Trabzon'a yeni bir mahalle daha eklendi! Muhalefetten itiraz geldi

Trabzon'da merkez ilçeye yeni bir mahalle daha eklendi.

Trabzon'a yeni bir mahalle daha eklendi! Muhalefetten itiraz geldi

Trabzon'da Ortahisar Belediyesi'nin Temmuz ayı meclis toplantıları devam ediyor. Toplantının bugünkü oturumunda Pelitli Mahallesinde yeni bir mahalle oluşturulması görüşüldü.

Pelitli mahallesi sakinleri tarafından 622 kişi tarafından verilen dilekçe ile ayrılarak Pelitli ve YeşilKöy olarak iki mahalleye ayrılması görüşüldü. Ertuğrul Akbulut ve CHP'li Meclis Üyesi Oktay Söğüt'ün ret oyu ile komisyondan geldi.

CHP'li Meclis Üyesi Oktay Söğüt yapmış olduğu açıklamalarda, "Yeni bir mahalle neden yaratıyoruz sorusuna ikna olamadım. Birincisi vatandaş başvurmuş 622 imzalı. Yeterli hizmet alamadık demişler. Alamadıkları hizmet nedir? Burada belediye kendisini boşa çıkarıyor. Burası 16 bin 628 nüfus var imza sayısı 622. Bu tarz mahallelerde referandum yapılmalı. Üçüncü itirazım başka büyük mahallelerin bölünmesinin önünü açacak. Benim önerim şuydu. Bunu önce biz düşünelim. Nereler bölünmeli ve daha iyi hizmet verebiliriz diye. Bunu biz yapmalıyız. Sanki 500 kişinin imzasıyla bu işi yapıyoruz. 500 imza toplamak kolay." ifadelerini kullandı.

Ertuğrul Akbulut ise yaptığı değerlendirmelerde "Oktay Bey'e aynen katılıyorum. Çok örnekleri önümüze geldi. Beşirli ve Erdoğdu mahallesi gibi mahallerin önünü açar diye düşündüm. Bu dilekçeye evet dememeliyiz. Buna evet vermemeliyiz. Hizmet alamadıkları için belediyemizi suçluyorlar. Bu yüzden evet demedim." dedi.

CHP'li Meclis Üyesi Ömer Dayı açıklamalarında, "Yarın karşımıza bu konu emsal temsil edecek. Kanunu bulvarı geçtikten sonra yukarıdaki kalan bölgede 3. mahallenin oluşması konusunda fikir beyan ettiler. Yarın buralarda karşımıza geldiğinde nasıl düşüneceğiz ve hareket edeceğiz diye düşünmemiz gerekiyor" şeklinde konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin ise "3. bölünme yanlış hatırlamıyorsam. Çağlayan ve Akoluk’ta yapılmıştı. Biz burada bir planlama yaptık. Kırsal ve kentsel mahalle diye. Bir muhtarın büyük mahallerde her yere ulaşması zordu. Ama burası iyi hizmet alan bir mahalle. Şimdi bu karar muhtarına kızanın önünü açacak. Ya da muhtarlık hevesi olan buna başvuracak. Artık Muhtarlık bir şey kalamadı. İşini herkes e devletten yapıyor. Bunun önünün açılmaması gerektiğini düşünmüyorum. Bu tarz değişikliği 500 kişiye bırakmayalım bunun kararını idare versin. Yoksa bir kişi 500 imza topluyor bizi de buna ortak ediyor. Bence referanduma gidilsin" şeklinde konuştu.

Meclise Başkanlık yapan Ahmet Metin Genç ise konuşulanlara ithafen, "85 mahalle olarak kurulduk. Bu mahallerin 42 tanesi merkez mahallesi, 7 tanesi belediye olarak toplam 85 mahalle. 86. mahallesi Okçular olarak kurduk. Yeni sınır oluşturalım diye mahalle kurmadık. Akoluk mahallemiz 3 mahalleden oluşuyordu. Kamışlıyı mahalle olarak ayırdık. Orada Kamışlıyı benimseyen bir topluluk var o yüzden ayırdık. Pelitli de de vardır. Eskiden beri Yeşilköy köyü olarak bir yerleşim vardı. Yeşilköy’ün kendi sınırlarını çıkardık. Kaç kişi başvurursa vursun karar bizim. Ama orada bir talep ve irade var. Biz Yeşilköy ve diğer mahallerimiz ile bir araya geliyoruz. Bütün mahallelerimize elimiz ulaşsın diye çalışıyoruz. Arzumuz bürokrasiyi artıracak bir muhtarlık kurma amacında değiliz. Merkez mahallelerimizde zaten böyle bir tasarrufumuz olamaz. Çağlayan Akoluk ve Pelitli gibi birleşen mahallelerimizde bu tarz çalışmalar olur. Buradaki talebi maruz gördük." dedi.

Muhalefet partileri meclis üyelerinin ret oyu verdiği komisyon kararı oy çokluğu ile kabul edildi.

Kaynak:Haber61 Haber Servisi

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler