Trabzon’a yapılacak bilim merkezi için imzalar atıldı

Trabzon’da yapılacak Bilim Merkezi ve Planetaryum için imzalar bugün atıldı.

Trabzon’a yapılacak bilim merkezi için imzalar atıldı

Trabzon’un Moloz mevkine inşaatı devam yeni caminin yanında yapılacak olan Bilim Merkezi ve Planetaryum için imzalar bu Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde atıldı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve DOKA’nın iş birliğinde Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında yapılacak projenin imzaları Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun katılımıyla atıldı. 

12 Milyon TL’ye bütçe ile yapılacak bütçenin 10 Milyon TL’si Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından, 2 Milyon TL’si de Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak. 

Projenin Trabzon ve bölgeye de hizmet edeceği belirtilirken 40-45 bin ziyaretçi ağırlaması bekleniyor.

İmza töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu  "Kafamızdaki hayallerimizi proje olarak paylaşmıyoruz. Bu İhale aşamasına gelmiş, kaynağı hazırlanmış bir projedir. Kalkınma Ajansı ile protokolü imzalıyoruz.  Söz verdiğimiz bir projeyi hayata geçireceğiz. Bu proje bir çok büyükşehirde hali hazırda var. Yaklaşık 12 Milyon TL’ye varan bir bütçe bunun 10 Milyon Lirası Teknoloji ve Sanayi Bakanlığı tarafından, 2 Milyon TL’si de belediyemiz bütçesinden karşılanıyor. Bu çok özel bir proje. Bakan Mustafa Varank’a teşekkür ediyorum.  Biz göreve geldikten sonra bir proje ekibi oluştuırduk. Genç dinamik yabancı dil bilen proje yazabilen 3-4 arkadaşımız çok etkili bir birim oluştuırdu. Bu projeler bu birimimiz tarafından hazırlanıp bizlere sunuluyor. Ve projeler değerlendirildikten sonra hayata geçiyor. Ekibi biraz daha güçlendireceğim.  Planetaryum ve ona bağlı atölyeler ile  bilim merkezi bölümü var. Burası sembol bir yapı olacak. Trabzon’a gelen herkesin aklında kalacağı bir yapı olacak.  Yaklaşık 600 metrekarelik bir alanda olacak. 2022 yılının başlarında proje tamamlanmış olacak." ifadelerini kullandı.

Trabzon’a yapılacak bilim merkezi için imzalar atıldı

DOKA Genel Sekreteri Onur Adıyaman ise  "Trabzon kadim bir şehir. Eğitim ve kültür şehri. Biz bunu daha nasıl çeşitlendirebiliriz diye çalışıyoruz. 2020 yılı için bu proje onaydan geçti. Yaklaşık 12 Milyon TL'lik bir proje. Buradaki temel amacımız toplumun tüm kesimlerini bilim ve teknolojiyi sevdirmek. Trabzon bir eğitim şehri. Bunu tamamlamak için bir proje gerçekleştireceğiz. Yeni bir turizm destinasyou da kazanmış olacak Trabzon. Projenin en önemli noktalarından biri de Trabzon’un sadece bilim ve teknolojiyi sadece takip eden değil üreten bir şehir olmasını istiyoruz. Trabzon’un sembol yapılarından biri olacak. " dedi

Haber61 Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber