Trabzon, uluslararası havayolu ulaşımında önemli bir adım daha attı. Taşkent (Özbekistan) – Trabzon arası direkt uçak seferleri, 31 Mayıs 2025 Cumartesi günü itibarıyla resmen başladı. İlk uçuş, saat 18.00’de Trabzon Havalimanı Dış Hatlar Geliş Terminali’ne iniş yaptı.

TARİHİ UÇUŞA COŞKULU KARŞILAMA
Trabzon Oteller Birliği Derneği’nin girişimleri ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı himayelerinde yürütülen iş birliği çerçevesinde gerçekleşen bu ilk uçuş, Trabzon turizmi için yeni bir dönemin kapılarını araladı. Özbekistan’dan gelen ilk uçak için terminalde düzenlenen karşılama töreni, büyük coşkuya sahne oldu.

Karşılama törenine Trabzon protokolü, turizm sektörü temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Uçaktan inen yolculara çiçekler takdim edilirken, geleneksel ikramlar ve yöresel müzikler eşliğinde Trabzon’a “hoş geldiniz” denildi.

Törenen Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, AK Parti Trabzon Milletvekili Mustafa Şen, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Gürkan Üçüncü, Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Cüneyt Zorlu, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Ortahisar Kaymakamı Gürkan Demirkale, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Seyit Hisoğlu ve protokol katıldı.

VALİ YILDIRIM: “KARDEŞLERİMİZE HOŞ GELDİNİZ DİYORUM”
Açıklamalarda bulunan Vali Yıldırım, “Geçmişteki akrabalarımız var hepsine hoşgeldiniz diyorum. Ümit ediyoruz ki haftada bir kaç güne zamanla gelen giden sayılarının artması ile çoğalacaktır. Trabzon’u tanıtmak açısından da önemli. Gelen kardeşlerimize hoşgeldiniz diyoruz. Misafirlerimizi turist olarak görmüyoruz hepsini kardeş olarak görüyoruz. Dileriz güzel anılar ile ayrılırlar” dedi.

ŞEN: “EVLERİNE HOŞ GELDİLER”
Milletvekili Şen, “Özbekistanlı kardeşlerimiz kardeşlerinin yanına geldiler. Yüzlerinde gülümseme görüyorum evlerine geldiler. İnşallah giderek artar. Trabzon turizmine büyük katlıları olacak. Bir evin odasından başka odasına geçmek gibi. Tekrardan evlerine hoş geldiler” diye konuştu.

BAŞKAN MUMCU: “AKRABALIK BAĞLARIMIZI GÜÇLENDİRECEĞİZ”
Başkan Mumcu da şunları söyledi: “Katkılar sunacağını ümit ediyorum. Başka ülkelerde inşallah olacak. Bizler aslında akrabayız bu akrabaları ziyaretler ile güçlendireceğiz. Kardeşlik bağlarımız daha da güçlenir inşallah diyoruz.”

MÜDÜR ERDOĞAN: “TALEP YOĞUN”
Trabzon Turizm Müdürü Tamer Erdoğan, “Bugün ilk uçuşu gerçekleştirdik. Talep çok yoğun. Öncelikle haftada 1 gün. Trabzon’u denizi ve doğayı çok seviyorlar. Ana pazarımız körfez pazarımız. Daha sık göreceğiz” dedi.

Kaynak: