Trabzon’a bayram müjdesi: İleri biyolojik arıtma için ilk imza
Yoğun Ramazan temposunun ardından bayramda istirahat edeceği düşünülen Ahmet Metin Genç yine mesaideydi. Bayram tatili ve Recep Tayyip Erdoğan’ın Rize gezisi için bölgede bulunan Devlet Su İşleri Genel Müdürü Mehmet Akif Balta ile Başkan Genç, bayramın ilk günü masaya oturarak Trabzon İleri Biyolojik Arıtma Tesisi’nin ilk imzalarını attı.
Vizyon bir proje olan ve uzun süredir beklenen ileri biyolojik arıtma tesisi için sürecin bu kadar hızlı başlaması, Ankara ile Trabzon hattındaki uyum ve koordinasyonun bir sonucu olarak değerlendiriliyor. Sadece bir arıtma tesisi değil; şehir genelinde kollektör hatları, terfi merkezleri, dere ve yol geçişleri gibi tüm tamamlayıcı altyapıyı kapsayan bütüncül bir plan hazırlanıyor.
Trabzon’un çevre altyapısında adeta “oyun değiştirici” olacak bu yatırım, Karadeniz’in korunmasına katkı sağlarken, şehir genelinde yaşam kalitesini de yükseltecek. Başkan Genç ve Genel Müdür Balta’nın bayram mesaisi, Trabzon’a modern ve sürdürülebilir bir atıksu yönetim sisteminin kapılarını aralamış oldu.
Kulislerde ayrıca, “bu adımın sadece bugünü değil, gelecek nesilleri de düşündüğü ve şehrin uzun vadeli vizyonuna önemli bir katkı sağlayacağı” konuşuluyor. İmzalanan protokol kapsamında; atıksu kollektör hattı, ileri biyolojik atıksu arıtma tesisi ve derin deniz deşarj sistemi projeleri DSİ tarafından hazırlanacak.
Bu haber Trabzon için gerçekten bir bayram müjdesi oldu.
Kaynak:Haber61

