Magazin dünyasının tanınan isimlerinden Tuğba Özay, Trabzon’a yönelik açıklamalarıyla yeniden gündeme geldi. Daha önce kente yönelik “Arapzon” ifadesini kullanarak büyük tepki toplayan Özay, gelen eleştirilerin ardından yeni bir açıklamayla sessizliğini bozdu.
Son dönemlerde sık sık Trabzon’a geldiğini söyleyen Özay, “Ben de Trabzonluyum” sözleriyle başladığı açıklamalarında bu kez de kentteki turizm anlayışını hedef aldı. Ancak kullandığı ifadeler bir kez daha tartışma yarattı.
Özay, yeni açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“İş adamları ve turizmciler benden özür bekliyormuş; bence siz Trabzon'dan özür dileyin. Uzungöl'ün halini oraya giden insanlar görüyor. Sırf para için Arapların kendi kültürlerini Trabzon’da yaymalarına izin veriliyor. Ülkemiz şahlansın. Dünyanın dört bir yanından herkes gelsin ama kendi kültürlerini bu kadar öne çıkarıp bizim kültürümüzü bozmasınlar. Özümüzden kopmayalım. Yani sadece yabancı diye onlara her türlü imkân sunulmasın.”
Özay’ın bu açıklamaları, sosyal medyada farklı tepkilere neden oldu. Bazı kullanıcılar Özay’ın sık sık gittiği diğer turizm bölgelerine göstermediği tepkiyi neden Trabzon'u karalayıcı bir şekilde gösterdiğini merak ettiklerini belirttiler.