Trabzon ve Türkiye genelinde hava durumu

Trabzon ve bazı illerde beklenen hava durumu ve günün en yüksek sıcaklıkları haberimizde.

Trabzon ve Türkiye genelinde hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, Türkiye genelinde hava durumu parçalı ve çok bulutlu olacak. Marmara'nın kuzey ve doğusu, Güney Ege kıyıları, Akdeniz, İç Anadolu (Çankırı hariç), Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kütahya, Afyonkarahisar, Bolu, Düzce, Zonguldak, Tokat ve Ordu çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre, yağışların Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeybatısı, Sivas, Ordu, Muş, Bitlis, Şırnak, Siirt, Batman ve Diyarbakır'ın doğu, Erzurum'un batı çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında 2 ila 6 derece azalacağı, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle güney ve batıdan, Marmara'da kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Kuzey Ege kıyıları ve Doğu Akdeniz ile Doğu Anadolu’nun doğusunda güney ve güneybatıdan kuvvetli şekilde esmesi bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumu ve günün en yüksek sıcaklıkları şu şekilde:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, en yüksek sıcaklık 17 derece.

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah saatlerinde kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, en yüksek sıcaklık 18 derece.

İzmir: Parçalı ve az bulutlu, en yüksek sıcaklık 25 derece.

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, en yüksek sıcaklık 21 derece (Yağışların öğle saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor).

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, en yüksek sıcaklık 24 derece.

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah saatlerinde doğu ilçeleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, en yüksek sıcaklık 15 derece.

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, en yüksek sıcaklık 17 derece (Yağışların sabah ve öğlen saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor).

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, en yüksek sıcaklık 14 derece (Yağışların sabah saatlerinde batı çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor).

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, en yüksek sıcaklık 21 derece (Yağışların öğle saatlerinde doğu ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor).

Trabzon'da Hava Durumu

Trabzon'da parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek, özellikle sabah ve öğlen saatlerinde yağışların kuvvetli olması öngörülüyor. En yüksek sıcaklık 17 derece olacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler