Trabzon Valisi Yücel Yavuz’dan önemli mesajlar

Trabzon Valisi Yücel Yavuz basın mensupları ile bir araya geldi.

Trabzon Valisi Yücel Yavuz’dan önemli mesajlar
Trabzon valisi Yücel Yavuz basın mensupları ile bir toplantı düzenleyerek Trabzon Valiliği’ne geldiği sürede yaptıklarını değerlendirdi.

Trabzon’da bir otelde düzenlenen ve Haber61 TV’den canlı olarak yayınlanan toplantıya Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Turizm İl Müdürü Ali Ayvazoğlu, Basın Enformasyon Trabzon Şube Müdürü Saadettin Kaşıkçı, Basın İlan Kurumu Trabzon Şube Müdürü Muharrem Mermertaş, TRT Trabzon Bölge Müdürü Sami Serdar Şişman, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Turgut, TSYD Trabzon şube Başkanı Murat Taşkın ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Vali Yavuz yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı;

Darbe girişimi gecesinin hep beraber içinde olarak yaşadık. FETÖ ile ilgili çok yoğun bir çalışma içine girildi. Görev yetkisi olan bütün kurumlar yoğun bir çalışma gerçekleştirdi. En kılcal uzuvlara sirayet etmiş olan bu örgütü temizlemek için gayretimiz devam edecek. Valilik bünyesinde yapılan çizelge ile bunlar hakkında site üzerinden yayınlandı. Bunlar ilgili kurumlarda alınmış güncel bilgilerdir. Terör örgütleri ile yapılan mücadelede bütün emniyet müdürlükleri başta olmak üzere kamu çalışanları da mücadelemiz devam etmiştir ve devam edecektir.  Adli görevli arkadaşlarımızda kul ve kişi hakları göz önünde bulundurularak bütün delillerle sıkı bir çalışma yaptılar.

Bizden daha kolay ve daha çabuk bilgiye ulaştığınızı biliyoruz. Sizler haber ulaştırma ve bilgi edinme konusunda hiçbir mazeret kabul edinmeden bizlerle paylaşmanızı istiyoruz. Sizlerin yaptığı valiliğimizin konu edildiği bütün haberleri sitemizden yayınlayacağız. Bununla ilgili çalışmamız var. Jimnasiade’yi yaptık. Maçka’da maalesef 3 polisimizin şehit olduğu bir olay yaşandı. Bununla ilgili tahkikatlar ve operasyonlar devam etti. Terörle mücadelede önemli ve etkin bir faaliyet gerçekleşti. Birkaç küçük durumun yanında genel olarak ordu bölgesinde gerçekleşen operasyonlar sonucu terör örgütü mensuplarının kaçmak zorunda kaldıkları belirlendi.

Akyazı Stadının açılışının ertelenmeyeceğini düşündük. Cumhurbaşkanımız Trabzon’a geldi. Ertesi gün Katar Emiri geldi. Daha Sonra Cumhurbaşkanımız ve Katar Emiri’ne Trabzon’umuzu helikopter gezisi ile tanıtma imkanı oldu. Arkasından muhteşem bir açılış yaptık. İçerde 45 bin dışarda 20-25 kişi vardı. Trafikte kalan vatandaşlarımız oldu. Ulaşımda yaşanan sorunları biliyoruz. Yapabileceklerimizi yaptık. Vatandaşlarımızda tahammül ve anlayış gösterdiler. Teşekkür ediyorum. Fenerbahçe maçında geçmişte yaşanan bazı olaylar var. Maçı izlemeye gelen vatandaşların son derece sağ duyulu bir şekilde hiçbir aksilik yaşanmadan bu maçı da geçirdik.

Turizmde darbe girişimi ile iligli 1 ay gibi bir sürede şok dalgası atlatıldı ve turizmde yine iyi bir sezon yaşadık. Geleceğe güzel bakar bir şekilde 2017’ye girdik.

Turizm yine 2017’de başta gelmelidir. Yine bu konuda sizlerin eleştirileriniz katkılarınızla çalışmalarımızı yapacağız.

Daha sonra soru cevap kısmına geçildi.

AVNİ AKER

Avni Aker stadı bir tarihtir. Bir mazi barındırıyor. Yeri ile ilgili yapılacak değerlendirmede bütün görüşler alınmalıdır. Bir hatırasının yaşatılmasına katılırım. Yer sıkıntısının yaşandığı ilimizde bunu değerlendirmek gerek. Tabi ki Avni Aker’in bir parçasının yaşatılması görüşüne katılırım.

TRABZON’UN EN BÜYÜK SORUNU ULAŞIM

Bir şehrin içinde yaşayan insanların yaşam standardını artırmak hepimizin görevi. Be bir yere gideceğim zaman dakik olmak konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Ben ayarlamakta sıkıntı çekiyorum. Trafiğin çok zorda kalmadığımız da çekilmesine izin vermiyorum. Belediyemiz ve Karayolalrımız başta olmak üzere çalışmalar yapılıyor. Trabzon’un temel sorunu Ulaşım ve sonrasında yaşanılan yerlerin standardının tespit edilmesi. Park ve yeşil alanlar yoksa gerisini konuşmanın bir anlamı yok. Trabzon yaşanılası bir şehir. Allah vergisi bir coğrafya, yaratıcı insanlarıyla çok iyi bir şehir. Zamanlama bakımından sıkıntı yaşanıyor ama elden gelenin yapıldığı görüşündeyim. Yüksek kesimlerde ve bölgemizde küçük sıkıntılar dışında asayiş sorunu yok. Dilencilik konusu ticarete dönüşmeyecek. Bununla ilgili çalışmalarımız var. Sağlık konusunda çok imkanlarımız var. 7-24 Vatandaşlarımızın emrindeyiz. Yer sıkıntımız var. Arsa temini konusunda inanılmaz sıkıntı yaşıyoruz. Kamulaştırmalarda sorunlarımız var. Bunları da aşıyoruz çok şükür. Katma değeri daha çok artırmak için neler yapabileceğimiz tartışıyoruz. Bir çok ille mukayese edildiğinde çok dada iyiyiz.

TRABZON TÜRKİYE’NİN EN MODERN ŞEHRİ OLACAK

 Kanuni bulvarı müthiş bir proje. Modern şehrin olması gereken bütün imkanlara sahibiz. Sadece biraz zamana ihtiyacımız var. Zigana Tünelinin 2 KM’si açıldı. Bunlar çok önemli. Çok büyük bir potansiyelimiz var. Her şey kontrol altında. Herkes elinden gelen bütün gayreti gösteriyor. 2-3 Yıl içinde Trabzon Karadeniz’in değil Trabzon’un en güzel şehirlerinde olacaktır.

DAĞLARA OSB KURUYORUZ

 Yatırımlar konusunda tabi ki yetmez ama sıkıntı yok. Nüfusun göç nedeniyle azalmasını zaman içinde göreceğiz. Şehrimizde dağlara sanayi bölgeleri kuruyoruz bunu da başarıyoruz.

KATAR EMİRİ’NİN ZİYARETİ TRABZON’A NE KATACAK?

Katar Emirinin Trabzon’da yaptığı görüşmelerin değerlendirmeleri devam ediyor. Kendileri bir açıklama yapacaklardır. Şehrimize katkı olacağı ümit ediyoruz. 19 Bakanı ilgilendiren anlaşmalar yapıldı. İnşallah çok ciddi bir gelişme olacağını ümit ediyorum. Bunun açıklamasını bir değerli büyüğümüz yapacaktır. Sayın bakanımız ve bakanlarımız bunun görüşmelerini yapıyordur. İnşallah güzel şeyler olacaktır. Ben birebir içindeydim sürekli beraberdik. Şehirden insan ancak bu kadar memnun olabilir. Çok memnun kaldılar bunu rahatlıkla içinde olduğum için söyleyebiliyorum. Katar’ın Trabzon’a olan ilgisini biliyoruz.

ZİGANA TÜNELİ

Torul’da bakir alanlar var buraların tanıtılması sağlanacak. Gümüşhane Valisi ve Bayburt Valisi ile görüşmelerimiz var. Ticaret odalarınız bir araya getireceğiz. Buraların Trabzon başta olmak üzere diğer illerle ortak çalışmalar yapacağız. Trabzon’un güneye açılması konusunda Zigana Tünelinin çok önemli bir pozisyonu var.

TRABZON’UN FETHİ FİLMİ

Trabzon’un fethi filmi çevrilsin. Neden olmasın. Tarihte çok güzel konular var. Bir film ve belgesel olabilir. İstanbul’un Fethi’nden sonra en önemli fetih Trabzon’un fethidir. Çok önemli yönetmenlerimiz var. Bunlarla Trabzon’u tanıtacağız. Bu filmi daha iyi çekmemiz lazım. Bunun için bir çalışma yapacağız.

ŞEHİR HASTANESİ

Şehri hastanesi yapılacak. Şehre en iyi olacak şekilde yapılacak. Yer konusunda en iyisi neresi olur. Kriterler değerlendiriliyor.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber