Trabzon Valisi Yıldırım'dan vatandaşlara kritik uyarı! "Çok insanımızın canı yanıyor..."

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım'dan vatandaşlara uyarı ve çağrı geldi.

Trabzon Valisi Yıldırım'dan vatandaşlara kritik uyarı! "Çok insanımızın canı yanıyor..."

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, artan dolandırıcılık faaliyetleri ile ilgili olarak vatandaşları uyardı.

Yıldırım, Şubat ayı içinde Trabzon'da dolandırıldığını iddia eden 265 vatandaşın yetkili kurumlara başvurduğunu ve 15 şahıs hakkında işlem yapıldığını, vatandaşların bu konuda dikkatli olmaları gerektiğini ifade etti.

Vali Aziz Yıldırım'ın açıklamaları şu şekilde;

"265 vatandaş bize başvurdu"

İnternet üzerinden ya da telefon üzerinden dolandırıcılık olayları yaşanıyor. Çok insanın canını yakıyor.. Şubat ayı içerisinde 265 vatandaş bize başvurdu. Yapılan incelemeler sonucunda 15 şahıs yakalandı. Bu şahıslardan 15'i tutuklandı. Bu konuda takiplerimiz sürüyor.

"Vatandaşlarımız bir an önce bize bildirmeli"

Mağdur olmamak için bilinsin ki, polis ya da resmi kurumlar telefonla kimseye talimat vermez. Paranı buraya getir, kredi çek gibi şeyler söylemez. Böyle mesajlar alınca ya da telefon aramaları alınca, vatandaşlarımızın dikkate almamaları istirham ediyoruz. Bir an önce bunu bize bildirmeleri gerek. Bu konuda afişler asarak ve çeşitli duyurularla vatandaşlarımızı bilgilendiriyoruz.

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, asayiş olayları ile ilgili olarak bilgilendirmelerine şu şekilde devam etti;

Şubat ayında 936 kadın KADES uygulamasını kullandı

"Kadına şiddet mücadele önceliğimiz. Bu anlamda KADES uygulaması var. 3450 kişiye eğitim verdik. 860 kişi bu uygulamayı indirdi, 93 kişi uygulamayı Şubat ayı içerisinde kullandı."

Uyuşturucu ile mücadelede 144 kişi yakalandı

"Uyuşturucu ile mücadele de önceliklerimiz arasında. Şubat'ta 1570 gram uyuşturucu madde ele geçirdik. 375 adet de sentetik ecza ele geçirildi. 25 tane uyuşturucu kullanma aparatı ele geçirildi. 144 kişi yakalandı, 15'i tutuklandı. Operasyonlar sürecek."

"Gençlerimiz bağımlı hale geldikten sonra bunu değiştirmek zor oluyor"

"Narkotik faaliyetleri konusunda 1787 kişiye eğitim verdik. Okul ve toplum içinde bilgiler veriyoruz. En önemlisi anneler ve öğretmenler. Biz kimseyi cezalandırmıyoruz, böyle bir yetkimiz yok. Bunu adli makamlar yapar. Kişileri bu alışkanlıktan uzaklaştırmaya çalışıyoruz. Anne babalar, öğretmenlerin bu tür durumları bizlere bildirmesini talep ediyoruz. Gençlerimiz bağımlı hale geldikten sonra bunu değiştirmek zor oluyor."

Trabzon'da 6 kaçak göçmen sınır dışı edildi

Göçmen kaçakçılığında ilimizde faaliyet yok. 2 organizatör için Şubat ayı içinde işlem yapıldı. 8 kaçak göçmenden 6'sı sınır dışı edildi. 2'si için işlem devam ediyor.

Trabzon'da şubat ayında 340 trafik kazası oldu

"Trafik konusu. Kurallara uyduğumuz sürece daha az kaza olacağını ya da hiç olmayacağını umuyoruz. Jandarma ve emniyet bölgesinde güvenli trafik sağlanması adına devamlı kontroller yapılıyor. Şubat'ta 340 trafik kazası meydana geldi. 142 tanesi yaralamalı, 2 tanesi de ölümlü kaza. Diğerleri ise maddi hasarlı kazalar. Maddi hasarlı diye geçiştiremeyiz. Bunlar da insanları üzmekte. Lütfen kurallara riayet gösterelim. İl genelinde Şubat ayında 3400 öğrenciye ve 1900 sürücüye trafik konusunda eğitim verildi. 450 kahvede broşür dağıtıldı.

Okul önlerinde 2790 kişi sorgulandı

Okul önleri ve çevresinde devamlı varız. Sivil arkadaşlarımız var. Öğrencilerimiz bizim için önemli. Onların güvenli şekilde eğitim kurumlarına gidip gelmeleri bizim için çok önemli. Şubat ayında 386 okul çevresinde 2790 kişi sorgulandı.

Şubat ayında okul çevresinde servisler ve şüphe çeken araçlardan 860 tanesi kontrol edildi. 34 araca ceza verildi. Hatta 12'si de trafikten men edildi.

"Seçime hazırız"

"Önümüzde seçim var. Demokrasinin vazgeçilmezi. Bizler tüm kurumlarımızla hazırız. Hatta bugün de bu konuda bir toplantı yapacağız. Seçim takviminde ne yapabiliriz diye gözden geçireceğiz. Partiler bürolarını kurdu. Bu yıl pusula illerde basılacak. Belirlenen matbaanın etrafında da güvenlik tedbirleri alınmıştır."

Sahil güveliğin çalışması kapsamında 16 şahsa işlem uygulandı

Sahil güvenlik konusu, arkadaşlarımız sürekli gayret sarf ediyor. Şubat ayında 217 devriye yapıldı. 16 şahsa işlem uygulandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler