Trabzon Valisi Ustaoğlu açıkladı: Tam kapanma gündemde mi?

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu kentte yapılan denetimler sırasında açıklamalarda bulundu.

Trabzon Valisi Ustaoğlu açıkladı: Tam kapanma gündemde mi?

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ile birlitke Trabzon sokaklarında koronavirüsle mücadele konusunda hem deneitmlerde hem de uyarılarda bulundu.

Vali Ustaoğlu denetimler sırasında Haber61’in sorularını yanıtladı.



Ustaoğlu “Türkiye’nin her yerinde dinamik denetim sürecini başlattık. Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi bakanımızın 300 bin personelle sahadayız. Jandarma teşkilatımız da sahada. Aynı zamanda belediye başkanlarımızla esnaf odalarımızla hep birlikte bir farkındalık oluşturalım düşüncesiyle sahadayız. Sadece bugün değil planlarımızı yaptık her gün her yerde olacağız. Hedefimiz ilimizin mevcut olduğu kırmızı kategoriden mavi kategoriye geçişinin sağlanması. Normalleşme sürecinden biz maalesef istifade edemedik. El birliği ile bu mücadelenin içerisinde yer alarak önümüzdeki günlerde daha güzel günlere ulaşacağız” dedi.

Tam kapanma iddialarına yanıt veren Ustaoğlu “Tam kapanma söz konusu değil. Cumhurbaşkanımızın kamuoyuyla paylaştığı bilgilerin dışında bir şey söz konusu değil. Hep birlikte bu mücadelenin içinde olmalıyız. Gayet iyi durumdaydık son 4-5 ayda bu duruma gelindi. Şimdi sayısal anlamda bir direnç oluştu el birliğiyle bunu kıracağız inşallah. “ ifadelerini kullandı.

Koronavirüsün yayılma nedenlerine değinen Vali Ustaoğlu “Ailelerin akşamları bir araya geldiği ortamlar, cenazelerde bir araya gelinmeler sorun yaratıyor. Bunları artık terketmemiz gerekiyor. Bir araya gelmememiz gerekiyor. Bunu bir türlü beceremiyoruz.” şeklinde konuştu.

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ise “Sayın cumhurbaşkanımızın direktifleri doğrultusunda bütün bakanlıklar üstüne düşeni yaparken bakanımızın emirleri doğrultusunda biz de ülke çapında 260 bin güvenlik kuvvetiyle bilgilendirme çalışması yapıyoruz. Sayın Valimizle birlikte bugün Trabzon’dayız. Halkımızın emrinde hizmetindeyiz. Bir an önce kırmızıdan maviye dönüş için hep birlikte çalışıp bu sorunu aşacağız inşallah.” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
23 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber