Trabzon Valiliği'nden kedi ve köpek vahşeti için açıklama!

Trabzon' Valiliği'nden yavru kedinin katledildiği ve bir sokak köpeğinin yaralanmasına neden olan olayla ilgili açıklama geldi.

Trabzon Valiliği, Of ilçesinde bir sokak köpeğine araç çarpması ve bir şahsın yavru kediyi öldürmesi olayıyla ilgili olarak açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, Yenimahalle semtinde bulunan açık otopark içerisinde sokak köpeğine araçla çarpan şahsa 7216 TL para cezası verildiği ifade edilirken, İrfanlı Mahallesinde yavru kediye işkence ederek öldüren şahsın gözaltına alındığı belirtildi.

Trabzon Valiliği'nden yapılan açıklama şu şekilde;

Medyaya yansıyan ilimiz Of ilçesinde bir kedi ve bir köpeğin şiddete maruz bırakıldığı iddialarıyla ilgili olarak;

19.05.2024 tarihinde Of ilçesi Yenimahalle semtinde bulunan açık otopark içerisinde bir sokak köpeğine araçla çarpma sonucu hayvanın yaralanmasına sebebiyet verilmesi sonucunda olayın failine ilgili kanun uyarınca 7216 TL para cezası uygulanmıştır. Yaralı sokak köpeği tedavi edilerek koruma altına alınmıştır.

20.05.2024 tarihinde Of ilçesi İrfanlı Mahallesinde bir kediye işkence yaparak ölümüne neden olduğu tespit edilen H.K. güvenlik birimlerimizce gözaltına alınarak ilk sorgusunun ardından Cumhuriyet Savcılığına sevk edilmiştir. H.K.’nın buradaki işlemleri devam etmektedir.

Hayvanlara eziyet edilmesine müsamaha gösterilmeyecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler