Trabzon Üniversitesi lojmanlarında deprem riski incelemesi başlatıldı

Trabzon Üniversitesi Fatih Kampüsü’nde bulunan lojman binalarının deprem güvenliğine yönelik çalışma başlatıldı. Lojmanların kullanım süreci ve kampüsün 1960’lı yıllara uzanan geçmişi de dikkat çekiyor.
Trabzon Üniversitesi lojmanlarında deprem riski incelemesi başlatıldı

Trabzon Üniversitesi Fatih Kampüsü’nde yer alan lojman binalarının deprem etkileri altındaki performanslarının değerlendirilmesi ve güçlendirme projelerinin hazırlanmasına yönelik çalışma başlatıldı. Yapıların mevcut durumunun incelenerek güvenlik seviyesinin belirlenmesi hedefleniyor.

Hazırlanacak teknik çalışmalar doğrultusunda, ihtiyaç duyulması halinde güçlendirme projelerinin uygulanacağı bildirildi.

Lojman kullanım süreci

Trabzon Üniversitesi bünyesindeki akademik ve idari personelin, belirlenen kamu konutları yönergesi ve kurallar çerçevesinde yapılan sıralamaya göre lojmanlardan yararlanabildiği öğrenildi.

Kampüsün tarihsel geçmişi

Trabzon Üniversitesi 8 Mayıs 2018 tarihinde kurulmuş olsa da, Fatih Kampüsü’nün bulunduğu alan ve lojman yapılarının geçmişi 1960’lı yılların ortalarında Karadeniz Teknik Üniversitesi lojmanlarının inşasına kadar uzanıyor.

Kurum ilk yıllarında Trabzon merkezinde (Atatürk İlköğretim Okulu binası gibi farklı noktalarda) hizmet vermiş, Akçaabat Söğütlü'deki bugünkü Fatih Kampüsü'ne 1984 yılında taşınmıştır.

Lojman binalarının tam yapım yılı resmi kayıtlarda blok bazlı (63 A/B) ilan edilmese de, kampüsün 1984'teki taşınma süreci ve sonrasındaki yapılaşma döneminde inşa edildikleri bilinmektedir.

Bu yönüyle kampüs alanındaki yapıların hem eski mühendislik altyapısına sahip olduğu hem de güncel deprem güvenliği açısından yeniden değerlendirilmesinin önem taşıdığı ifade ediliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan Trabzon Haber ve diğer kategorilerdeki haberlerdeki yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum