Trabzon Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi'nin yeni dekanı Prof. Dr. İsmail Hakkı Demircioğlu

Prof. Dr. İsmail Hakkı Demircioğlu, Trabzon Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi'nin yeni dekanı oldu.

Trabzon Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi'nin yeni dekanı Prof. Dr. İsmail Hakkı Demircioğlu

Trabzon Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi'nin yeni dekanı Prof. Dr. İsmail Hakkı Demircioğlu oldu.

Daha önce aynı fakültede uzun yıllar öğretim üyesi olarak çalıştıktan sonra Ankara’da İçişleri Bakanlığı Jandarma Sahil Güvenlik Akademisi’nde yaklaşık iki dönem kurucu dekanlık görevini yürüten Demircioğlu, Rektör Prof. Dr. Emin Âşıkkutlu’nun da katıldığı törende dekanlık görevini Prof. Dr. Atilla Çimer’den devraldı. Prof. Dr. Çimer, törende Prof. Dr. İsmail Hakkı Demircioğlu’ya ‘Hayırlı olsun’ diyerek çiçek takdim etti.

Of doğumlu olan Prof. Dr. İsmail Hakkı Demircioğlu, ilk ve ortaokulu Gülderen'de, lise eğitimini ise Hayrat Lisesi'nde tamamladı. Atatürk Üniversitesi'nde lisans, Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde yüksek lisans eğitimi alan Demircioğlu, doktorasını İngiltere'nin Birmingham Üniversitesi'nde tamamladı. Eğitim ve öğretmen eğitimi alanlarında yurt içi ve yurt dışında pek çok yayına imza atan Demircioğlu, aynı zamanda Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Kalite Kurulu'nda değerlendirici görevini de yürütmekte.

Prof. Dr. İsmail Hakkı Demircioğlu, daha önce İçişleri Bakanlığına bağlı Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisinin iki dönem kurucu dekanlığı ve Akademi başkan yardımcılığı yaptı. Aynı zamanda Tuğgeneral rütbesinde Jandarmanın ilk sivil paşası olan Demircioğlu’nun Trabzon Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi'nin gelişimi ve eğitim kalitesinin artırılması için önemli bir tecrübe birikimine sahip.

Göreve başlayan Prof. Dr. İsmail Hakkı Demircioğlu, "Trabzon Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi'nin gelişimi ve eğitim kalitesinin yükseltilmesi için yoğun çaba sarf edeceğim. Elde ettiğim deneyimleri Fakültemizle paylaşarak uluslararası alanda da ses getirecek çalışmalara imza atmayı hedefliyorum" açıklamasında bulundu.

Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşık Kutlu, "İsmail Hakkı Demircioğlu Hocamızın Fakültemizde ve Akademide geçen 30 yılı aşkın akademik ve idari geçmişinde edindiği bilgi, birikim ve tecrübesiyle Üniversitemizin en köklü birimi olan Fatih Eğitim Fakültesini daha ileri seviyeye çıkaracağına inanıyorum” dedi

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler