Trabzon Üniversitesi Akademisyenler Korosundan muhteşem konser

THM Akademisyenler Topluluğu tarafından verilen konser büyük beğeni topladı.

Trabzon Üniversitesi Akademisyenler Korosundan muhteşem konser

Çoğunluğunu Trabzon Üniversitesi’nin farklı bölümlerinde görev yapan akademisyenlerin oluşturduğu THM Akademisyenler Topluluğu’nun Mahmut Goloğlu Kültür Merkezi’nde verdiği muhteşem konser ayakta alkışlandı.

Sunuculuğunu Lisansüstü Eğitim Ens. Arş. Gör. Aybüke Baştürk’ün yaptığı Fatih Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Öğr. Gör. Köksal Ayşan yönetimindeki ‘Gençlik Konseri’ 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 105’inci yılına ithaf edilirken, gerek repertuar, gerek saz, korist ve solistler büyük beğeni topladı.

trabzon-2.webp

Günün anısına bir Rumeli türküsü olan ‘Sarı Zeybek’ ile başlayan program sırasıyla Şanlıurfa, Erzurum, Mersin, Diyarbakır, Sivas, Ankara, Konya ve Aksaray yörelerinin ezgileri ile süslendi. Birinci bölümün solo performanslarında ise Selma Avcı, Hasan Çelik, Gürhan Bebek ve Zühal Dinç Altun sahne aldılar.

İkinci bölüm ise Denizli yöresine ait ‘Çaya düştü dutamadım golunu’ eseriyle start aldı. Bu bölümde de yine Kırşehir, K. Maraş, Kayseri ve Trabzon yörelerinin ezgileri seslendirildi. Bu bölümde de Şükran Sakallıoğlu, Zümrüt Şen, Haluk Özmen ve Özlem Aydın solist olarak mikrofon başına geçtiler.

trabzon-3.webp

Şef Köksal Ayşan koroyu adeta bir nakış gibi işleyerek muhteşem bir performans sergilerken, özellikle hareketli türkülerle salonu dolduran yüzlerce davetlide unutamayacakları bir akşam yaşadılar.

Programın sonunda gecenin mimarı koro şefi Ayşan’a Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu tarafından teşekkür belgesi ve çiçek takdim edildi. Aşıkkutlu yaptığı konuşmada “Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurtuluş meşalesini yaktığı 1919 yılının 105’inci yıldönümünde, böyle bir akşamda gönlümüzü şen ettiler. Kendilerini tebrik ediyor, performanslarından dolayı kutluyorum. Olağanüstüydüler. Sizlere de bizleri bu akşam yalnız bırakmadığınız için ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Programı fakülte dekanları, akademik ve idari personelin yanı sıra, Trabzon’daki müzik derneği başkanları, şefleri, öğrenciler ve çok sayıda davetli takip etti.

trabzon-4.webp

trabzon-5.webp

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler