Trabzon'un öğretmen vekilinden "Ögretmenlik Meslek Kanunu" açıklaması! "Yandaş değil, hak eden atanacak"

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr.  Hüseyin Örs, "Ögretmenlik Meslek Kanunu" üzerine TBMM'de konuştu.

Trabzon'un öğretmen vekilinden "Ögretmenlik Meslek Kanunu" açıklaması! "Yandaş değil, hak eden atanacak"

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr.  Hüseyin Örs, "Ögretmenlik Meslek Kanunu" üzerine TBMM'de yaptığı konuşmada İYİ Parti İktidarında "Yandaş değil, hak eden atanacak." dedi. 

BEN YAPTIM OLDU! 

"Öğretmenlik Meslek Kanunu" görüşmelerinde İYİ Parti Grubu adına konuşan TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyesi, Trabzon Milletvekili Örs,  kanunun öğretmenlerin yaşadığı sorunları çözmekten, mağduriyetlerini gidermekten uzak bir kanun olduğunu belirterek "Ak Parti iktidarının 'Herşeyi ben bilirim. Benim dediğim dedik, çaldığım düdük. Ben yaptım oldu!' tavrı bu kanuna da damgasını vurmuştur. Kanun teklifine baktığımızda, bu hâliyle teklif öğretmenlerimizin yaşadığı sorunları çözmekten, mağduriyetlerini gidermekten uzaktır." ifadelerini kullandı. 

Trabzon'un öğretmen vekilinden

LİYAKATSIZ KADROLAŞMA VAR 

Örs, konuşmasında öğretmenlerin liyakat, ücret ve özlük hakları gibi sorunları olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu: "Öğretmenlerimiz diyorlar ki: 'Mesleğimiz saygınlığını kaybediyor, eskisi gibi değer görmüyoruz.' Öğretmenlerimiz diyorlar ki: 'Millî eğitimde liyakatsız kadrolaşma var.' Öğretmenlerimiz diyorlar ki: 'Ücret ve özlük haklarımızla ilgili büyük mağduriyetler yaşıyoruz'. Millî Eğitim Bakanlığımızın teşkilat şemasına baktığımızda Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğümüz var ama kanun teklifine bakıyoruz, bu kurumlarda görev yapan öğretmenlerimiz yok. Yine bu kanun teklifinde PİKTES öğretmenlerimiz yok!" 

KUL HAKKI GÖZETİLMİYOR! 

Öğretmen atamalarında mülakatın kaldırılmasına ilişkin kanunda bir hüküm olmamasını eleştiren İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs "Anlaşılan o ki;  öğretmenliğe kabul sürecinde mülakat yine devam edecek. 'Kul hakkı gözetilmeden, başarı derecelendirmeleri yapılmadan bazı vakıfların, derneklerin, cemaatlerin listeleri mülakatlarda göz önünde bulunduruluyor.' görüşü toplumda oldukça yaygınken mülakatı kaldıracak bir düzenlemenin bu kanun teklifinde olmaması, öğretmenlik gibi çok önemli bir meslekte adayların mülakat süzgecinden geçirilmesinde ısrar edilmesi adaletsizliktir! Vicdansızlıktır! Bugün mülakat, atama için değil, yandaş olmayanı elemek için yapılmaktadır. O nedenle, mülakat yerine daha adil, daha hakkaniyetli bir uygulama olan KPSS puan üstünlüğüne göre kadrolu istihdam sağlanmalıdır. Bizim talebimiz budur. Son zamanlarda ülke gündemine oturan mülakat elemeleri gençlerimizin umutlarını karartmakta, yarınlarını çalmaktadır. KPSS'de yüksek puanlar alıp mülakatta elenen öğretmen adaylarımızın uğradığı mağduriyet hak gasbıdır, kul hakkı yemektir." dedi. 

MÜLAKATI KALDIRACAĞIZ 

Örs konuşmasında İYİ Parti iktidarında mülakatı kaldıracaklarını ifade ederek "Mülakat mağduru kardeşlerime bu yüce Meclisin kürsüsünden sesleniyorum: Arkadaşlar, çoğu gitti azı kaldı, sandık geliyor, biz geliyoruz; İYİ Parti iktidarında uygulayacağımız 'İyileştirilmiş Eğitim Sisteminde' mülakat denilen torpil mekanizmasını tamamen ortadan kaldıracağız. Bizim iktidarımızda biat degil, liyakat olacak. Bizim iktidarımızda yandaş değil, hak eden atanacak. KPSS'den yüksek not aldığı hâlde mülakatta elenen gençlerimizin hakkı teslim edilecek. Devlette göreve siyasi otoriteye sadıklar arasından layıklar değil, layıklar arasından devlete ve millete sadık olanlar alınacak." dedi. 

"DOSTLAR ALIŞVERİŞTE GÖRSÜN" KANUNU! 

Örs konuşmasının son bölümünde kanun hazırlanırken sendikaların görüşlerinin dikkate alınmadığına dikkat çekerek şu görüşlere yer verdi: "Kanun teklifine sendikalardan gelen eleştiriler iktidar tarafından kulak ardı edilmiş, haklı talepleri dikkate alınmamıştır. Bu kanunla 'sözleşmeli öğretmen', 'kadrolu öğretmen' ayrımı ortadan kaldırılmamıştır. Bu kanun teklifi, Yükseköğretim Personel Kanunu, Hâkimler ve Savcılar Kanunu gibi muadil düzenlemelerin çok gerisinde olan bir kanun teklifidir. Bu kanun teklifinde öğretmen yetiştirmeyle ilgili hiçbir husus yer almamaktadır. Bu kanun teklifi, eğitimin asli bileşenleri ve sendikaların görüşü alınmadan, muhalefetten uyarılara kulak verilmeden 'Ben yaptım, oldu.' mantığıyla, 'dostlar alışverişte görsün' misali hazırlanan bir kanundur. En acısı, öğretmenlerimizin hiçbir temel sorununu çözmeyecektir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber