Trabzon Ulaşımı için önemli gelişme

Trabzon Ulaşımı Ulaşım AŞ ile tek elden yapılacak.

Trabzon Ulaşımı için önemli gelişme

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulacak olan Ulaşım Aş ile Trabzon’un ulaşım ile ilgili bütün meseleleri tek elden yapılacak.

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı toplantıları, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun başkanlığında gerçekleştirilen ilk oturumla başladı. 

Başkan Zorluoğlu Trabzon’un ulaşımını tek çatı altında toplayacak düzenlemede son aşamaya geldiklerini söyledi.

Trabzon Ulaşımı için önemli gelişme

ULAŞIM A.Ş. ÜST DÜZEY HİZMET VERECEK 

Büyükşehir Belediyesinin şirketleri hususunda da Meclisi bilgilendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Zorluoğlu, “Belediyemizin 3 tane şirketi var. TRABEL, TURKUAZ ve TİRABİTAŞ. Bunların genel kurulları Mayıs ayı içinde yapıldı ve yönetim kurulları oluşturuldu. Yine bağlı kuruluşumuz olan TİSKİ’nin TRABSU diye bir şirketi var. Bu şirkette bizden önce kurulmuştur ve TİSKİ’deki personelin iş ve işlemleri yürütmektedir. Ayrıca, belediyemizde kullanılmayan, kâğıt üzerinde olan bir şirketi, ULAŞIM A.Ş. olarak dönüştürüyoruz. Malumunuz taahhütlerimiz arasında Trabzon’daki ulaşımı çok daha iyi bir noktaya getirmek vardı ve bunun için ULAŞIM A.Ş.’yi kuracağımızı kamuoyuna taahhüt etmiştik. Bununla ilgili son aşamadayız, süreç işliyor. Tescili tamamlandığında Büyükşehir Belediyesinin dördüncü şirketi olarak faaliyete girecek ve Trabzon’da toplu taşımayı, otoparkları, park işlerini ve diğer ulaşımla ilgili meseleleri tek elden yürütebilecek; çok iyi idarecilerin görevlendirildiği bir şirket olarak şehrimize çok ciddi katkılar yapacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber