Trabzon Tiyatro Festivali büyük ilgi görüyor

Trabzon'da 3.'sü düzenlenen Tiyatro Festivali tüm hızıyla devam ediyor.

Trabzon Tiyatro Festivali büyük ilgi görüyor

Trabzon Tiyatrolar Birliği tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Tiyatro Festivali tüm hızıyla devam ediyor.

20 Nisan’da başlayan ve 2 Mayıs tarihinde sona erecek olan festivalde bugüne kadar sergilenen oyunlarda salonun doluluğu ve tiyatroseverlerin ilgisi dikkat çekiyor. Her türlü imkansızlıklara rağmen tiyatro yapmaya ve gelecek nesillere tiyatroyu sevdirmeye çalışan vefakar 13 tiyatro grubu tarafından büyük özveriyle gerçekleştirilen festivalde bu yıl Trabzon dışında Amasya, Giresun, Bulancak, Gümüşhane, Samsun ve Merzifon da yer alıyor.

trabzon-tiyatro-festivali-buyuk-ilgi-goruyor.webp

İlk akşam Amasya’dan İris Tiyatrosu’nun “Totem Felsefesi”, ikinci akşam ise Gümüşhane Yankı Kumpanyası’nın “Evhamlı” oyunları oynandı.

Önceki akşam ise Akçaabat Belediyesi Tiyatro Grubu Ali Bey’in yazdığı, Osman Gümrükçü’nün yönettiği “Ayyar Hamza” oyununu sahneledi. Başrollerinde Bülent Mumcu, İlhan Özdemir, Ömer Gedikli, Medet Cihanoğlu, Şevki Tamtürk, Yusuf Altın, Zehra Alper, Sadık Şahin Çarkçı, Rabia Balsüzen ve Sümeyye Aslan’ın oynadığı oyunu Trabzon Tiyatrolar Birliği kurucu başkanı ve Trabzon Sanatevi Derneği Başkanı Adnan Taç, Trabzon Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni ve 2023-2024 yılı Tiyatrolar Birliği Dönem Başkanı Adnan Akyüz, Tiyatro Panki kurucusu Tufan Ünlü ile çok sayıda tiyatro sever katıldı.

trabzon-tiyatro-festivali-buyuk-ilgi-goruyor-001.webp

Oyunun sonunda Akçaabat Belediyesi Tiyatro Grubuna günün anısına plaketini dönem başkanı ve Trabzon Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Adnan Akyüz takdim etti. Akyüz 13 gün sürecek olan etkinlikte çok güzel oyunların yer aldığını ve tüm tiyatro severleri festivale beklediklerini söyledi.

Akçaabat Belediyesi Tiyatro Grubu adına konuşan oyuncu Bülent Mumcu da Trabzon’da 20’ye yakın tiyatro grubunun bulunduğunu ancak sahne ve oyun anlamında bazı sorunlar yaşadıklarını belirterek şöyle konuştu:

trabzon-tiyatro-festivali-buyuk-ilgi-goruyor-002.webp

“Öncelikle buraya gelip bizleri yalnız bırakmayan tüm tiyatro severlere teşekkür ediyorum. Bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Tiyatro festivaline büyük emekler sarf eden ve bu oluşumu sağlayan paydaşlara teşekkür ediyorum. Birlik olmalıyız. Evet salon sorunumuz var. Oyun seçme sorunumuz var. Ama Söğütlü’de yapılan Kültür Merkezi bitmek üzere. İnşallah tamamlandığında bir nebze nefes alacağız. Tiyatro salonsuz ve seyircisiz olmaz. O yüzden bu küçük salonu dolduran siz değerli tiyatro izleyicisini ve her şeye rağmen tiyatro yapmaya çalışan şu koca yürekli insanları ayakta alkışlıyorum.”

trabzon-tiyatro-festivali-buyuk-ilgi-goruyor-003.webp

trabzon-tiyatro-festivali-buyuk-ilgi-goruyor-004.webp

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber