Trabzon Ticaret Borsası'nın İMECE-2024 toplantıları devam ediyor

Trabzon Ticaret Borsası (TTB) tarafından İMECE-2024 toplantılarına Çarşıbaşı ilçesinde devam edildi.

Trabzon Ticaret Borsası'nın İMECE-2024 toplantıları devam ediyor

Trabzon Ticaret Borsası (TTB) tarafından farkındalık yaratmak amacıyla fındıkta hastalık ve zararlılarla mücadele kapsamında başlatılan İMECE-2024 toplantılarına Çarşıbaşı ilçesinde devam edildi.

Toplantıda konuşan TTB Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan bundan 20-25 yıl önce bölgede 90 bin ton fındık üretildiğini ancak bunun son yıllarda 35 bin tonlara gerilediğine dikkat çekerek “Türkiye’de fındıktan 2-2,5 milyar dolar arasında gelir elde ediyoruz. Bu net gelirdir ve sizin ülkeye olan katkınızdır. Bunu neden 4-5 milyar dolar yapmayalım. Trabzon’da 64 bin hektar dikili fındık alanımız var. Ama biz 35 bin ton fındık elde ediyoruz. Fındıkta verim ve kaliteyi arttırma adına diyoruz ki; fındığı ne kadar kaliteli üretirsek dünyada bizimle kimse yarışamaz” dedi.

Çarşıbaşı Ziraat Odası Başkanı İbrahim Öztürk de kokarcanın önünü kesmek adına herkesin seferber olduğunu belirterek, Ziraat Odası olarak muhtarlar ve çiftçilerle birlikte bu zararlı ile mücadeleyi başarı ile tamamlayacaklarına inandıklarını söyledi.

Tarım ve Orman İl Müdür yardımcısı Okan Aksu da kokarca zararlısı ile tek başına mücadele etmenin mümkün olmadığını ve herkesin elini taşın altına sokması gerektiğini ifade ederek, 7 Haziran’da Trabzon’da Ortahisar, Akçaabat, Çarşıbaşı ve Yomra’da samuray arısı salınımı yapılacağına ve bu tarihten önce ilaçlama yapılmaması gerektiğine dikkat çekti.

Çarşıbaşı Tarım ve Orman İlçe Müdürü İlhami Gurtaran da zararlı ile nasıl mücadele yapılacağı konusunda bilgiler vererek, mücadele etmenin sadece tarımsal üretimimizi korumakla kalmayacağını aynı zamanda çiftçilerimizin geçimini de güvence altına alacağını ifade etti.

Toplantıda daha sonra ücretsiz olarak dağıtılmak üzere zirai ilaçlar ile ilaçlamada kullanılacak ekipman Çarşıbaşı Ziraat Odası Başkanı İbrahim Öztürk’e TTB Meclis Başkanı Nevzat Özer, Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan, Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Okan Aksu ve Çarşıbaşı Tarım ve Orman İlçe Müdürü İlhami Gurtaran tarafından verildi.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler