Trabzon Tarihi Avrasya Pazarı açıldı

Trabzon'da tarihi Avrasya Pazarı yeni yerinde açıldı.

Trabzon Tarihi Avrasya Pazarı açıldı

Trabzon'da yeni yerinde yapımı tamamlanan Tarihi Avrfasya pazarı düzenlenen törenle açıldı.

Törene Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Ortahisar Kaymakamı Gürkan Demirkale, Trabzon İl Emniyet Müdürü Murat Esertürk, TTSO Başkanı Erkut Çelebi, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Adil Karaismailoğlu, Yılmaz Büyükaydın, Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta, Vehbi Koç, AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ergin Aydın, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Bekir Aktürk ve vatandaşlar katıldı.

trabzonspor-fatih-karagumruk-macinin-var-hakemleri-belli-oldu-1.webp

ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYDUK

Horon gösterisi ile başlayan törende Avrasya Pazarı Esnafları Derneği Başkanı Muzaffer Beşinci açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Avrasya Pazarının tarihinden bahseden Beşinci, "Bu pazarın yapılacağı sözü bize verilmişti. Seçilen başkanlarımız verdikleri sözü tuttular ve çalışmalar başladı. Cefakâr esnafımızın ve büyüklerimizin katkıları ile güncek değeri 250 Milyon TL olan bu yapıyı belediyemize kazandırmış olduk. Her şeyi devletten beklememek gerektiğini elimizi taşın altına koyarak gayretlerimizle gösterdik. Her gün yeni bir dükkânımızı açıyoruz. Aramıza çok güzel esnaflar katılıyor." dedi.

AK Parti Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ergin Aydın yaptığı konuşmada "Açıldıktan 34 yıl sonra modernize edilen açılışımızın açılışını gerçekleştiriyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum." dedi.

Trabzon Tarihi Avrasya Pazarı açıldı

KOLAY İŞ DEĞİL

Ortahisar Belediye Başkanı ve AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç yaptığı konuşmada, "Çok şükür ki şuanda pazar esnafımıza 2019 seçimlerinden önce verdiğimiz yeni alışveriş merkezi sözünü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Verilen o söz Büyükşehir Belediye Başkanımızla hayata geçti. 350 esnafa yer yapmak kolay iş değil. İlave satış alanları oluşturduk. Bu alanlarda kadınlarımız satışlarını yapıyorlar. Burası büyük bir dayanışma örneği oldu. Söz verdik yaptık. Yeni sözler de verdik. Bakanlarımızla el ele vereceği ve daha güzel eserler kazandıracağız. Emek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.

trabzonspor-fatih-karagumruk-macinin-var-hakemleri-belli-oldu.webp

BU İŞLER İÇİN YÜREK LAZIM

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu yaptığı konuşmada "Pazarın yeniden inşa edilmiş halini çok beğendim. Hayırlı uğurlu olsun. 2023 yılını açılış yılı ilan etmiştik. Ganita bölgesini, Beşirli'de Kadın yaşam ve istihdam merkezi, Akoluk içme suyu ve Atık tesisi hizmete girdi, Otogarımız hizmete girdi, Bilim merkezi ve Planatoryumu hizmete almıştık. Kadınlar hali hazır, İskenderpaşa otoparkı derken yatırımları saymakla bitiremiyoruz. Pazarımız burada açıldı artık yer değişimini istemiyoruz. Muzaffer Başkanımız işini çok iyi takip etti. Kuyumcu Kent yapacaktık ama onlar yapamadı. Başaramadı. Pazarcılarımız başardı. Bu işler için yürek lazım. Esnafımızı kutluyorum, bu sizlerin eseridir. Burası şehrin ticaret anlamında merkezi bir alan. İki tane ekolojik köprü sözünü aldık. Biri burayı karşıya bağlayacak bir köprü olacak. Diğerinin yerini de sizler belirlersiniz ihtiyaca göre. Herkese teşekkür ediyorum." dedi.

trabzonspor-fatih-karagumruk-macinin-var-hakemleri-belli-oldu-001.webp

ESNAF BİR ŞEHİR İÇİN ÇOK ÖNEMLİDİR

AK Parti Trabzon Milletvekili Vehbi Koç yaptığı konuşmada "Bu şehir hak ettiği hizmetlerin çoğunu aldı. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Esnaf varsa orada hayat vardır. Şehrin bütün dinamiklerine katkı sağlar. Esnaf bir şehir için çok önemlidir. Onlar bu hizmetlere fazlasıyla layıktır." dedi.

Trabzon Tarihi Avrasya Pazarı açıldı

ESNAFIMIZ ÇOK MUTLU

AK Parti Trabzon Milletvekili Yılmaz Büyükaydın yaptığı konuşmada "Benim çocukluğum uzun yıllar bu bölgede geçti. Bu bölge çöp depolama alanıydı. Ama geçmişten bugüne 90'lı yılların başında Avrasya pazarının bavul ticareti ile başladığı dönemdi. Bu alan artık değişti. Faroz'dan Ganita'ya kadar olan alan artık farklı bir alan. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Esnaflarımız çok mutlu. Yüzlerinde güzel bir ifade vardı. Katkı sağlayanlara tekrar teşekkür ediyorum" dedi.

avrasya-pazari.jpeg

TRABZON'DA HİZMETLER PUZZLE TAŞLARI GİBİ YERİNE OTURUYOR

AK Parti Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu yaptığı konuşmada "Dernek başkanımız bize geldi. Güzel bir proje olduğunu görünce destek verdik. Bu proje Belediye Başkanımızın katkılarıyla ortaya çıktı. Trabzon'da hizmetler yapbozun taşları gibi yerine oturuyor. Bu alan gezinti alanları ve köprüleriyle çok özel bir alan olacak. Avrasya Pazarı Turistlerin uğrak noktası olacak inşallah. Bu eserleri katmak seçim döneminde en önemli konularımız. Pazarımızın Trabzon'a ve esnaflarımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

avrasya-pazari2.jpeg

PAZARLAR SADECE ALIŞVERİŞ YAPILAN YERLER DEĞİL

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım yaptığı konuşmada "Pazarlar sadece alışveriş yapılan yerler değil. Kültürleri sonraki nesillere taşıyan, Gelenlere kültürünü anlattığınız yerler. Burada her şey var. Burası çok saha sosyal ve kalabalık bir alan olacak. Ben 1991 yılında tanıdı Çömlekçi'deki mekânı. Vakfıkebir Kaymakamı olduğumuz yıllarda Çocuklarımızın da baskısıyla gidiyorduk. Sonrasında Trabzon'a her geldiğimizde ziyaret ettiğimiz bir yerdi. Burada el birliği ile yapılan güzel bir eser var. El ele verildiğinde ortaya güzel eserler çıkıyor." dedi.

Yapılan konuşmalar sonrasında Avrasya Pazarının açılışı kesilen kurdele ile yapıldı.

trabzonspor-fatih-karagumruk-macinin-var-hakemleri-belli-oldu-002.webp

trabzonspor-fatih-karagumruk-macinin-var-hakemleri-belli-oldu-5.webp

trabzonspor-fatih-karagumruk-macinin-var-hakemleri-belli-oldu-003.webp​​​​​​​

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber