Sosyal Gündem Resmi İlanlar
Trabzon Haber Yayın tarihi: 14 Eylül 2026 17:29

Trabzon Şehir Hastanesi için kritik açıklama! 2027'ye sarkacak mı?

Trabzon Şehir Hastanesi'nin açılış tarihine ilişkin Haber61'e açıklamalarda bulunan AK Parti Milletvekili Büyükaydın, cihazların alımı ve montajının sürdüğünü ifade ederek "Hedefimiz yıl sonu, yılbaşını hızlı bir şekilde yakalamak" dedi.

Trabzon Şehir Hastanesi’nin açılış tarihine ilişkin konuşan AK Parti Trabzon Milletvekili Yılmaz Büyükaydın, kesin tarih vermenin doğru olmayacağını söyledi. Hastanenin yapımının büyük ölçüde tamamlandığını belirten Milletvekili Büyükaydın, düzenlemeler, çevre düzenlemesi, cihazların alımı ve montaj süreçlerinin devam ettiğini ifade etti. Büyükaydın, hedeflerinin yıl sonu veya yılbaşını yakalamak olduğunu belirterek, sürecin 2027’ye sarkması durumunda da çok fazla uzamayacağını söyledi.

FİZİKİ ÇALIŞMALAR BÜYÜK ÖLÇÜDE TAMAMLANDI

Trabzon Şehir Hastanesi’nin açılışına ilişkin soruyu yanıtlayan AK Parti Trabzon Milletvekili, hastanenin yapımının tamamlandığını ancak açılış öncesinde bazı çalışmaların sürdüğünü belirtti.

“Şimdi kesin tarih vermem doğru değil ama biz hızlı bir şekilde biliyorsunuz yapımı bitti. Şehir hastanesinin düzenlemeleri ve eksikleri, çevre düzenlemesi olan işler kaldı. Ama asıl iş içerisindeki önemli olan cihazlar. Bunların alımı bir şekilde hızlı bir şekilde devam ediyor. Akabinde de ihaleyle biliyorsunuz bunların bir kısmı yapılıyor, bir kısmı Devlet Malzeme Ofisi üzerinden alınıyor. Buradaki süreyi bazen uzayabiliyor, kısalabiliyor. DMO’da malzeme varsa daha hızlı alım oluyor. Ama ihaleye çıktığınız zaman biliyorsunuz süre uzuyor. Ama biz bunu hızlı bir şekilde en kısa zamanda tamamlamaya çalışacağız.”

HEDEF YIL SONU VE YILBAŞINI YAKALAMAK

Cihazların temin sürecinin hastanenin hizmete girmesi açısından belirleyici olduğunu ifade eden milletvekili, çalışmaların hızlı şekilde sürdürüldüğünü belirtti.

“Çünkü doğru bu kadar büyük yatırımın cihazının alınışı, montesi bunların hayata geçirilmesi, kontrol bir zaman alacak. Yani biz yıl sonunu, yılbaşını hızlı bir şekilde yakalamaya çalışacağız. Hedefimiz o. Ama sarkarsa da çok fazla sarkacağını düşünmüyorum. Çünkü birçok işler artık fiziksel anlamda bitti. Dediğim gibi montajlar ve içindeki cihazların alım süreciyle ilgili onların da birçoğunu şu anda yavaş yavaş adım attık, tamamlamaya çalışıyoruz.”

HASTANELERİN TAŞINMA SÜRECİ DE PLANLANIYOR

Şehir Hastanesi’nin hizmete alınmasının yalnızca yeni binanın tamamlanmasından ibaret olmadığını belirten milletvekili, mevcut hastanelerin taşınması sırasında vatandaşların sağlık hizmetlerine erişiminin aksamaması gerektiğine dikkat çekti.

“Ve hastanelerin taşınması falan. Tabii onların taşınması, buraya montajı bir de insanlarımızın şu andaki hizmetten de aksamaması için tedbirli ve doğru adım atmamız lazım. Bir tarafı yaparken diğer tarafta da vatandaşımızın acil ihtiyaçlarını da giderecek imkanlardan da uzaklaştırmamak lazım. Bu vesileyle tabii planlı ve doğru adım atmaya çalışıyoruz.”

“ÇOK ACELE EDİP BİR TARAFI AKSATMAMAK LAZIM”

Milletvekili, hastanenin mümkün olan en kısa sürede tamamlanmasını istediklerini ancak mevcut sağlık hizmetlerinin aksatılmaması için sürecin planlı yürütülmesi gerektiğini söyledi.

“Yani çok acele edip bir tarafı da aksatmamak daha doğrusu olduğunu düşünüyorum. Ama biz bunu süreç olarak çok hızlı, en kısa zamanda da tamamlamak için harcıyoruz.”

Yorumlar (0)

Yorum Yaz

Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!