Ortahisar Belediye Başkan adayı kim? AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti Trabzon Ortahisar Belediye Başkan Adayları 2024

Ortahisar Belediye Başkan adayları ve AK Parti, CHP, MHP, İyi Parti, DEVA, BBP, BTP, Saadet, Zafer, Gelecek, Demokrat Parti ve Refah Partisi Trabzon Ortahisar belediye başkan adayı kim olacak? Detaylar haberimizde.

Ortahisar Belediye Başkan adayı kim? AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti Trabzon Ortahisar Belediye Başkan Adayları 2024

Türkiye'de 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimler için geri sayıma geçildi. Trabzon'da seçim hareketliliğinin yaşandığı ilçelerden biri de Trabzon'un Ortahisar ilçesi.

Siyasi partilerin, Trabzon'un Ortahisar ilçesindeki belediye başkan adayları araştırılıyor. "AK Parti, CHP, MHP, İyi Parti, DEVA, BTP, Saadet, Gelecek ve Yeniden Refah Partisi Ortahisar Belediye Başkan Adayı kimdir?" şeklinde aramalar yapılıyor.

Siyasi partilerin Ortahisar Belediye Başkan Adayları ile ilgili güncel bilgiler sayfamızda.

Ortahisar Belediye Başkan Adayları 31 Mart 2024 Yerel Seçimi

AK Parti: Ergin Aydın
CHP: Ahmet Kaya
İYİ Parti: Veysel Kurtoğlu
Yeniden Refah Partisi: İbrahim Kılıçarslan
DEVA Partisi: Serkan Işıklı
BTP: Ahmet Remzi Kasım
DSP: Mehmet Köse
HAK-PAR: Selma Gümüş
Saadet Partisi: Ümit Çebi
Zafer Partisi: Sinem Demirgöz
Millet Partisi: Halil Aydın
Vatan Partisi: Ahmet Yavuz

ortahisar.webp

Ortahisar'da adaylığı kesinleşen ilk isim Ahmet Kaya

CHP, 27. dönem Milletvekili Ahmet Kaya, Ortahisar Belediye Başkan Aday Adaylığı için başvuru gerçekleştirmişti.

CHP, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçim için Ahmet Kaya'yı Ortahisar Belediye Başkan Adayı olarak açıkladı.

İyi Parti'de Ayhan Pala'nın adaylığı geri alındı

İyi Parti'de Ayhan Pala, Ortahisar Belediye Başkan Adayı olarak açıklanmıştı. Pala'nın sosyal medyadaki "ittifak" çağrısı sonrası İyi Parti, aldığı karar ile Ayhan Pala'nın adaylığını geri aldı. İyi Parti, Ortahisar için Veysel Kurtoğlu'nu aday gösterdi.

Ahmet Metin Genç, Trabzon Büyükşehir Belediyesi için aday gösterildi

AK Parti'de mevcut Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçim için Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday gösterildi. AK Parti'nin Ortahisar Belediye Başkan Adayı ise henüz belli olmadı.

AK Parti Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ergin Aydın oldu

AK Parti, mevcut Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'i Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday gösterirken, Ergin Aydın'ı ise Ortahisar Belediye Başkan Adayı olarak açıkladı. Aydın, 2001'de kurulan AK Parti'nin Trabzon il merkez ilçe kurucuları arasında yer alıyordu.

Ortahisar ilçesinin tarihi ve geçmişi

Ortahisar, Türkiye'nin Trabzon iline bağlı bir ilçedir. Bu statüyü kazanması, 12 Kasım 2012 tarihinde TBMM tarafından kabul edilen 6360 sayılı kanun sonucunda gerçekleşmiştir. Bu kanun ile Trabzon'un merkez ilçesi olan Ortahisar, aynı zamanda şehrin en kalabalık nüfuslu ilçesi konumundadır. İlçenin kırsal alanında önceden 9 kasaba ve 38 köy bulunmaktaydı, ancak kabul edilen kanunla birlikte tüm bu yerleşim birimleri mahalle statüsü kazanmıştır.

Nisan 2021'de Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan kazı çalışmaları, Roma İmparatorluğu ve Bizans İmparatorluğu dönemlerine ait arkeolojik kalıntıların keşfedildiği bilgisini ortaya çıkarmıştır. İlçenin Atatürk Meydanı'nda gerçekleştirilen otopark yapımı için yapılan kazılar sırasında, Hadrianus dönemine ait hasır sütunlar ve surlar ile 1460 yılında inşa edildiği iddia edilen Bizans dönemine ait hendek duvarları bulunmuştur. Ayrıca, ilerleyen aylarda yapılan kazılarda Roma dönemine ait çini, çanak ve çömlek kalıntıları da gün yüzüne çıkmıştır. Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin açıklamalarına göre, kazı alanının açık hava müzesine dönüştürülmesi planlanmaktadır.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber