| Keşfet
Sosyal Gündem Resmi İlanlar
Trabzon Haber Yayın tarihi: 15 Mayıs 2026 20:35

Trabzon Of'ta Çay hasadı başladı: Kampanya dönemi törenle açıldı

Trabzon’un Of ilçesinde düzenlenen resmi törenle birlikte bölgenin en önemli geçim kaynağı olan yaş çay hasat sezonunun açılışı gerçekleştirildi.

Trabzon'un Of ilçesinde çay hasadı törenle başladı. Vali Tahir Şahin, ÇAYKUR'a ait Of Çamlı Çay Fabrikası'nda düzenlenen törende, önemli tarım ürünleri arasında yer alan çayın, insanların hayatının her zaman merkezinde olduğunu söyledi.

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı, AK Parti Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu da çayın üretici, şehir ve bölge için önemine işaret etti.

Türkiye'de çayın yüzde 80'inin Rize'de üretildiğini belirten Karaismailoğlu, dolayısıyla çayın ana vatanının Rize olduğunu söyledi.

Karaismailoğlu, konuştukları vatandaşların, son yaş çay alım fiyatından memnun olduklarını gözlemlediklerini dile getirerek, "Çay fiyatı için Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyorum. Sezonun hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

1

ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim de hava şartları dolayısıyla bu sene kampanyanın açılış tarihinin bir hafta ertelendiğini ifade etti.

Alim, yılda ortalama 1 milyon 350 bin ton ile 1 milyon 450 bin ton arasında yaş çay hasat edildiğini, çayın yaklaşık 100 bin tonunun Trabzon'da toplandığını belirtti.

ÇAYKUR'un Trabzon'da 8 yaş çay fabrikası bulunduğunu ifade eden Alim, kentte 50 bin üreticinin 153 bin dekarda çay yetiştirdiğini dile getirdi.

Yurt içinde yıllık ortalama 132 bin ton kuru çay sattıklarını belirten Alim, 100'e yakın ülkeye ihracat yaptıklarını ancak dış satımın henüz istedikleri seviyede olmadığını söyledi.

AK Parti Trabzon milletvekilleri Vehbi Koç ve Yılmaz Büyükaydın ile Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu'nun da konuşma yaptığı programda, İl Müftüsü İsmail Çiçek dua etti.

Halk oyunları ekibinin gösteri sunduğu program, protokol üyelerinin bir süre çay toplamasının ardından sona erdi.

Kaynak: AA

Yorumlar (5)

Yorum Yaz

Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.

C
Cemal civelek
1 ay önce

Sov yapmada ustunuze yok. Uretici bunlara kanmaz kanmayacak.secim bu ulke insani icin son fursat.secimi bekleyin.

C
Cemal civelek
1 ay önce

Cay bahcelerinin altinda degerli maden yataklari var yakinda oralara da tatanirsiniz..

C
Cemal civelek
1 ay önce

Yas cay alim fiyatina bak hizaya gel ne verdin ureticiye ki bahcede sov ve gösteriş yapiyirsunuz.cok komik durum.

C
Cemal civelek
1 ay önce

Bence yalnis yapildi kemence tulum ve davul zurna ile bir horon ekibi olmali idi.ulke ucuyorya kutlama ve sov boyle olmali idi.

C
Cemal civelek
1 ay önce

Ureticiye 35 tl cik mi verdiniz vay be bu devirde paraya bak.b8rilwri 450 bin tl her ay maas alinca ve bu fiyati gorunce vayyy benim ulkemin haline vay ureticinin haline