Trabzon Milletvekilinden önemli iddia! "TMO Fındık randımanlarını eksik belirledi"

Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya TMO ile ilgili önemli bir iddiada bulundu.

Trabzon Milletvekilinden önemli iddia! "TMO Fındık randımanlarını eksik belirledi"

Haber61 – Haber Servisi – CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, TMO’nun üreticiden fındık alırken randımanı eksik belirlediğini ileri sürdü.

Ahmet Kaya katıldığı bir TV programında yaptığı açıklamada “TMO’ya giden vatandaş fındık randıman tespiti yaptırıyor. TMO randımanları hep eksik belirledi. Net söylüyorum. TMO randımanları eksik belirledi” dedi.

"ÜRETİCİDEN 16,5, 17 TL’DEN ALIYOR 24 TL’DEN SATIYOR"

Üreticiden 16,5, 17 TL fındığı alan TMO’nun 24 TL’ye sattığını belirten kaya, “Fındık fiyatları geçen sene 16,5, 17 TL olarak açıklandı biz bunun çok düşük olduğunu söyledik. Bugün TMO 40 Bin ton mahsul satmak için ilan yayınladı. İlana baktın 24 TL’den piyasaya fındık satıyor TMO. Gerçekten çok büyük haksızlık ve vicdansızlık var ortada. Bazı üreticilerden 13-14 TL’den bazılarından ise 15-16 TL’den fındık alındı ama bugün o fındık 24 TL’den 40 Bin ton fındık satılıyor. Aradaki fiyata bakar mısınız?  Maliyetinin altında ilk etapta fındık satanlar oldu. O üreticiden zararına alınan fındık TMO’da bugün 24 TL’den satılıyor. TMO’nun piyasadaki oluş amacı üreticiye destek vermek. Üreticinin kazanmadığı paranın mislini kazanmışsın. Resmen üreticinin hakkı yenmiş” dedi.

“TMO RANDIMANLARI HEP EKSİK BELİRLEDİ”

Ahmet Kaya, TMO’nun fındık alırken randımanı eksik belirlediğini sözlerine ekleyerek, “TMO, üreticiye fındığı alırken çeşitli bahaneler çıkardı. Nem oranı falan. Çok iddialı bir şey söylüyorum. TMO’ya giden vatandaş fındık randıman tespiti yaptırıyor. TMO randımanları hep eksik belirledi. Net söylüyorum. TMO randımanları eksik belirledi. Çünkü bir arkadaşımız fındığını Arsin’de TMO’ya getirdi. TMO aldı, baktı, tespitini yaptı, 48 randıman dedi. Kota olduğu için fındığının bir kısmını TMO’ya bir kısmını tüccara verdi. TMO’nun 48 randıman olarak tespit ettiği aynı ürün, aynı bahçeden toplanan, aynı harmanda kurutulan fındığı tüccar 51 randıman olarak tespit etti. Buna benzer onlarca insanla konuştuk, hepsi aynısını söyledi. TMO randıman tespitlerinde bilinçli yada bilinçsiz hatalar yaptı. 3 randıman yaklaşık 1 TL ediyor. Üreticiyi korumak için piyasada olduğu söylenen TMO fındığın kilogramından 10 TL kazanırken üretici zararına fındığını satıyor” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber