Trabzon Kadın İstihdam ve Yaşam Merkezi açıldı

Trabzon'un Ortahisar ilçesinde yapımı tamamlanan Kadın İstihdam ve Yaşam Merkezi'nin açılışı yapıldı.

Trabzon'un Ortahisar ilçesinde yapımı tamamlanan Kadın İstihdam ve Yaşam Merkezi'nin açılışı yapıldı.

Saat 14:30'da başlayan açılış Haber61 TV ekranlarından canlı olarak yayınlandı.

Programda yapılan açıklamalar şu şekilde;

MURAT ZORLUOĞLU: "SÖZÜMÜZÜ YERİNE GETİRMEKTEN DOLAYI GURUR DUYUYORUZ"

Açılış programında konuşma yapan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu şu ifadeleri kullandı:

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın, partimiz ve belediyemizin vizyonu dğeerinde olan bu vizyonun, bu güzel eserin hizmete açılması dolayısıyla sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum.

Ne eksik ne fazla. Çok feci konuşmalar gördük. Hanımefendilerin konuşması üğzerine benişm konuşacağım çok bir şey yok.
Burası eşimle beraber büyükşehir belediye başkanı adayı oladuğum andan itibaren hayalimdi. Trabzon’a gelirken Trabzon’umuza böyle bir tesisi kazandırmak hayaliyle gelmiştik. Bunu projhe kataloğumuza kyduk ve 2019’da Trabzon’umuz söz verdik. Bu sözümüzün gereğini yerine getirmekten çok büyük gurur duyuyoruz.

Sayın cumhurbaşkanımızın şehri teşriflerinden birinde ona anlattık o da elbette yapın elinizden tutan mı var dedi. Biz de büyük bir tesis ve acaba bir iş adamı elimizden tutar mı diye düşündük. Sayın Mehmet cengiz sağolsunlar yapımını üslendiler. Mehmet Cengiz ve Cengiz İnşaat’a da çok teşekkür ediyorum.

Hanımefendilerin fitness salonu var. Bu tarafta danışma alanında hizmet verecek kadın danışma merkezimiz var. Yanında çok sayıda atölyemiz var.

Bu tarafta da gerek eğitim gerek diğer faaliyetlerde de çok amaçlı salonumuz var.

Ben bu duygularla en önemli olan Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Bakanımıza ve değerli milletvekillerimize, kısaca emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Son teşekkürüm de kendi mesai arkadaşlarımıza, daire başkanlıklarımıza çok çok teiekkür ediyor, hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.

BAKAN KARAİSMAİLOĞLU: "HEM TRABZON HEM TÜRKİYE İÇİN HİZMET VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Büyükşehir Belediye Başkanı Zorluoğlu'nun konuşmalarından sonra mikrofon Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, açıklamalarda bulundu.

Bu tür tesislerin sayısının artırılacağını açıklayan Bakan Karaismailoğlu açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

Şehirlerimizde böyle tesisler üretmek şehirlerimizi daha da yaşanabilir hale getiriyor. Konusu kadın olunca daha da heyecanlanıyoruz: ben de öğretmen bir annenin evladı olarak karşınızdayım. O yüzden kadınların iş hayatında çektikleri zorlukları bilen biri olarak buradayım. Bu engelleri kaldırmak için çalışacağız. Sayın Cumhurbaşkanı öncülüğünde kadın için AK Parti hükümetleri çok şeyler yaptı.

Trabzon gelişiyor, büyüyor. Hem yaşam hem sosyal alanları yaparak şehrimizi geliştiriyoruz. Özellikle hükümetlerimiz döneminde Trabzon’da çok büyük şeyler yapıldı ama yeterli değil. Projelerimizi Trabzon’a kattığımızda çok daha şeyler başarmış olacağız. Hem Trabzon için hem Türkiye için hizmet vermeye devam edeceğiz.

Biz teknik birim olduğumuz için maalesef bizde fazla kadın arkadaşımız yok. Ama bunun için de çalışmalar yapıyoruz. Kadın iş arkadaşlarımızı kadromuza katmak için yoğun çaba sarf ediyoruz. Kadın mühendis arkadaşlarımıza da ihtiyacımız var.

İnşallah bu vizyon projelerimizi de bir bir Trabzon’a kazandıracağız. Yıllardır beklenen çevre yolu projemizin temelini atacağız. Bu da AK Parti hükümetlerine nasip olacak.

Sayın Cumhurbaşkanımızı Trabzon’da ağırlayacağız. Zigana Tüneli’ni dünyanın hizmetine sunacağız. 14.5 kilometre ile Avrupa’nın en uzun tünelini Trabzon ile Gümüşhane arasına inşa ettik. Bu projelerle Trabzon gelişecek. Buradaki Trabzonluların hayatını kolaylaştıracak. Trabzon’un sosyal hayatını gelişmesi yönünde pozitif şeyler sunacak.

Trabzon’un daha iyi olabilmesi için yapılabilecek her şeyi yapacağız. Trabzon, Türkiye ve dünyanın parlayan şehri olacak. Bu birlik beraberlikle 14 Mayıs’ta sizin bizlere vereceğiniz destekle birlikte Trabzon’un değişmesi yönündeki çabalarımızı daha da artıracağız. Türkiye dünyanın sayılı ülkelerinden en büyük 10 ekonomiye girebilmesi için Trabzon’un daha da büyümesi gerekiyor. İnşallah bunu da başaracağız.

Bu tür tesislerin sayılarını artıracağız.

Ganita’yı da açacağız. Şehrimize can katacak. Trabzon’da ve Türkiye’de çok büyük şeyler oluyor. Sayın cumhurbaşkanımızın güçlü iradesi ve yönetimi sayesinde bunlar oluyor. Bizlere yetkiyi verdiğinizde dahası da olacak.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler