Trabzon İşitme Engelliler Spor Kulübü kapanma tehlikesiyle karşı karşıya

1978 yılında kurulan Trabzon İşitme Engelliler Spor Kulübü, yeterli sponsorluk ve kalıcı destek sağlanamaması halinde Ocak 2026’da yapılacak olağanüstü genel kurulda kapanma riskiyle karşı karşıya olduğunu açıkladı.
Trabzon İşitme Engelliler Spor Kulübü kapanma tehlikesiyle karşı karşıya

Trabzon’da işitme engelli bireylerin spora katılımını artırmak ve milli takımlara sporcu yetiştirmek amacıyla 1978 yılında kurulan Trabzon İşitme Engelliler Spor Kulübü, 48 yıllık tarihinde en zor dönemlerinden birini yaşıyor. Kulüp yönetimi, gerekli sponsorluk ve kalıcı destek sağlanamadığı takdirde kulübün kapanabileceğini duyurdu.

Kulüp tarafından yapılan açıklamada, bugüne kadar elde edilen başarıların büyük ölçüde maddi destekle değil, kulüp yöneticilerinin kendi imkânlarıyla yaptığı fedakârlıklarla sağlandığı vurgulandı. Uzun süredir herhangi bir sponsorluk desteğinin bulunmadığı belirtilirken, transfer, ulaşım, konaklama ve kamp giderleri dahil tüm masrafların yönetim tarafından karşılandığı ifade edildi.

Ocak 2026’da yapılması planlanan olağanüstü genel kurul öncesinde defalarca destek çağrısı yapılmasına rağmen herhangi bir sponsorluk ya da kalıcı destek sağlanamadığına dikkat çekilen açıklamada, mevcut şartların devam etmesi halinde yeni aday çıkmayacağı, kulüp ve dernek faaliyetlerinin sürdürülemeyeceği belirtildi. Bu durumda, 1978’den bu yana Trabzon’da önemli başarılara imza atan kulübün kapanma riskiyle karşı karşıya kalacağı kaydedildi.

trabzon-isitme-engelliler-kulubu

Kulüp Başkanı Ömer Faruk Yılmaz, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Yıllarca alın teriyle kazanılan kupalar, yetiştirilen milli sporcular ve toplum için verilen emek, ilgisizlik nedeniyle yok olma riskiyle karşı karşıya. Bu bir kulübün değil, 48 yıllık bir mirasın geleceği meselesidir” ifadelerini kullandı.

Trabzon İşitme Engelliler Spor Kulübü, Trabzon halkına, yerel yönetimlere, kamu kurumlarına ve özel sektöre acil destek çağrısında bulunarak, işitme engelli gençlerin sporla buluşabilmesi için destek beklediklerini duyurdu.

Kaynak:Trabzon İşitme Engelliler Spor Kulübü

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir