Trabzon İş Dünyasından Turizm açıklaması! "Turist seçecek konumda değiliz"

Trabzon’da iş dünyası milletvekillerinin katılımı ile turizm açıklaması yaptı.

Trabzon İş Dünyasından Turizm açıklaması! "Turist seçecek konumda değiliz"

Trabzon’da iş Dünyası temsilcileri Milletvekillerinin katılımı ile turizm konusunda Trabzon gazeteciler cemiyetinde basın açıklaması yaptılar.

Yapılan açıklamada Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Ergan, Türsab Doğu Karadeniz Bölgesel Yürütme kurulu Başkanı Volkan Kantarcı, TESOB Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Pehlivan, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Bahar Ayvazoğlu, Salih Cora, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, Trabzon gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ersen Küçük ve İş ve turizm dünyasından önemli isimler takıldı. 

Trabzon İş Dünyasından Turizm açıklaması

Hacısalihoğlu yaptığı açıklamada:

Pandemiden çıktıktan sonra şehrimizde turizmin çok hareketli olduğunu gözlemleyerek bununla alakalı bilgilendirme toplantısı düzenledik. Burada esas amaç Karadeniz Bölgesinin ve şehrimizin turizminin artmasıyla dikkat çeken bir konuma geldi. Şehrimizdeki turizm hareketliliği nedeniyle yapılması gereken çalışmalar olduğu aşikar. Şehrimizde iş yapan kesim olarak turizmin ne kadar önemli olduğudur.

Biz turist seçecek konumda değiliz. Turist gezeceği yeri seçendir. Turizm doğal ve kültürel araştırmasını yağarak güvenli bölge olduğunu araştırıp gideceği yeri seçer.

Şehrimizin tarih doğa ve güvenlik açısında güvenli olması şehrimizin seçilmesinde en önemli faktör. Şehrimizde din, dil, ırka bakmadan turist ağırlıyoruz.

Sadece Arap ülkeleri değil. Rusya’dan ve uzak doğu ülkelerinden gelenler var.

Şehrimizde talep doğrultusunda konaklama yerleri de artırıldı.

Bu bakımdan turistlerin talepleri birinci derece önceliklidir.

Bu bakımdan onların memnuniyetlerini artırmaya devam ediyoruz.

Turistlerin beklentisi doğrultusunda gerekeni yapmaya çalışırken bunları ağırlayacak esnaf arkadaşlarımızın yakın ilgilerini bize söylüyoruz.

Burada denetim ön plana çıkıyor. Denetim yapıyoruz ancak bu kadar yoğunlukta denetimler yetersiz kalabiliyor. İş yerlerinin kendilerini denetlemesi lazım. Her bir işveren denetçi olmak zorunda. Bir bakımdan kendi denetimimizi yaparak diğer taraftan da kendi insanımızı da düşünmekte fayda var.

Vatandaşlarımızın yağacağı misafirperverliklerin de turizme katkısı önemlidir.

Anketlerimizde turistlerin memnuniyetlerini görüyoruz. Turistler buradaki hizmetin kalitesini ve memnuniyetlerini de bizlere belirtiyorlar.

Kamuya düşen görev açısından bir şikayet gelmiyor. Yollarımızın güzelliği açısından turistlerin memnuniyeti bize geliyorlar.

Uçakların az olması ve hava ulaşımının artırılması yönünde bizden talepler var. Buna rağmen karayolu ile şehrimize gelip gezip gidiyorlar. Turistler şehrimizde ortalama 7 gün kalıyorlardı bu 10 güne çıktı. Bu şehrimizden ne kadar memnun olduklarını gösteriyor.

Uçakların artırılması ve daha fazla turist gelmesi lazım. Sade körfez ülkeleri değil diğer ülkelerden de gelenler var. Ulaşımın artırılması kamunun yapması gereken görevlerden biridir.

Pandemi nedeniyle ara verilen Kruvazör turizm haftada 6 7 kez olmak üzere yeniden başlayacak.

Turizm en çok yatırım olan sektör olarak hepimizin konusu. Hepimize görev düşüyor. Turistlerin memnuniyeti konusunda üzerimize düşeni yapmak durumundayız. " ifadelerini kullandı.

“Trabzon halkının şikayetlerini hiç dinlediniz mi? Vatandaşın sıkıntısı turistler değil denetimsizlik. Vatandaş taksiye alınmıyor yada restoranda oturduğunda nargile içecek misiniz diye soruluyor. Vatandaşın derdi bu” sorusuna:

TTSO olarak bize denetim olarak bu şikâyetler geliyor, biz bu şikayetleri alıp disiplin kuruluna sevk ediyoruz. Para cezası uyguluyoruz. Buralardaki yanlışlıkların çalışanlardan kaynaklandığı ve işverenin bundan haberi olmadığı şeklinde geliyor. İşverenlerin denetim konusuna öncelik verildi. Yetişmiş eleman olmayınca kimi bulursan çalıştırma yoluna gidiyor.

Taksi olayı da Türkiye’nin ve dünyanın her yerinde bu yaşanıyor. Miami de bile bu sorun yaşanıyor.

Ama kendi şehrimizde şikayet edilen kişiyi bulup, yaptırım uygulayarak bu sorunu çözebiliriz.

Sadece taksi ve alışveriş değil başka konularda da şikâyet geliyor. Anında değerlendiriyoruz. Vatandaşımızın ikinci sınıf olması durumu yok. Yoğunluktan dolayı öncelik misafirlere verilmiş olabilir.  Ona da hak vermemiz gerekebilir. Bize ulaşan şikâyetler konusunda çalışmalarımız yapılıyor.

Trabzon İş Dünyasından Turizm açıklaması

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber