Trabzon iş dünyasından asgari ücrete ilk tepki! “İşçi de işveren de…”

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkut Çelebi, Haber61’e yeni asgari ücret hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Trabzon iş dünyasından asgari ücrete ilk tepki! “İşçi de işveren de…”

2024 yılı asgari ücreti belli oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2024 yılı asgari ücretinin 17 bin 2 TL olduğunu açıkladı.

Açıklanan asgari ücreti, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Erkut Çelebi, Haber61’e değerlendirdi.

Çelebi’nin açıklamalarında şu ifadeler yer aldı;

“Bu enflasyon sisteminde yüzde 50 hem iş vereni hem de çalışanı memnun etmiyor. Her iki taraf da muzdarip. İş veren de bunu nasıl karşılayacak? Biz her zaman söylüyoruz. Asgari ücretle çalışan kişilere devletin de belli destekleri olması lazım. En azından sigorta veya vergiler gibi şeylerden faydalandırması lazım. Şu anda zor günler geçiriyoruz ama 17 bin lira da bu şartlarda bir insanın geçimi için çok rahat görünmüyor. Ancak bu rakamlar işvereni de zor duruma sokuyor. Zor zamanlar yaşıyoruz.

Trabzon iş dünyasından asgari ücrete ilk tepki! “İşçi de işveren de…”

"ENFLASYONUN BİR AN ÖNCE DÜŞÜRÜLMESİ LAZIM"

Asgari ücret artınca her nedense ürünlere yansıyor. Neden yansıyor onu da anlamış değilim. Üretim sektöründeki işçi artışları, ürünü etkiliyor. Yapılan ürünün yüzde 10’u işçilik ise yüzde 20, 30’u artış yaptırıyorlar. Bu da çok doğru değil. Bu sefer artış oraya yansıyor. Yine de verilen bu zam zaman içerisinde eriyor. Demek ki enflasyonun bir an önce düşürülmesi lazım. En önemli hedeflerden biri enflasyonu aşağıya çekmek. Yoksa bu enflasyon sürecinde ne kadar maaş artırırsan artır yine de çalışan burada maalesef eziliyor.

"DURUM ORTADA"

Bizler de işveren olarak da tabii ki çalışanların rahatı için elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz ama işverenin de eli belli bir yerde tıkanıyor. Bu sefer bunu vermekte zorlanıyor. Görünen tablo bu ki bence iki taraf da memnun değil ama durum ortada.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler