Trabzon İMECE’den muhteşem final

Trabzon'da İmece'den muhteşem sezon finali.

Trabzon İMECE’den muhteşem final

Türkiye Folklor Federasyonu’nun düzenlediği yarışmada, otantik dalda bölge birincisi olarak Türkiye finaline gitmeye hak kazanan Trabzon İmece Derneği, sezon finalinde seyircilere halk müziği ve halk oyunları ziyafeti sundu.  


KTÜ Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programda, her yaştan dansçı, batıdan doğuya, kuzeyden güneye ülkemizin her köşesinden halk oyunlarıyla tribünleri coşturdu.  Türkü ve şiirlerinde serpiştirildiği programda tüm ekibin coşkusu seyirciler de yansıdı.  Yaklaşık 150 kişi ile hazırlanan programın sunuculuğunu İsmail Demir yaptı.  

Derneğin “Nostalji Kadın Ekibi” performanslarıyla dikkat çekerken, minikler kafkas ve horon ekipleri de büyük ilgi gördü.  

Derneğin keman kursiyerlerinden Arda Pirselimoğlu, Asude Saka, Selcan Ergül, Yiğit Alp Demir, Atahan Güfran Demirbağ, Ayşe Melek Sezgin, Ela Demirel ve Meryem Sude Şenses, bağlama kursiyerlerinden Ahmet Hakan Çiçek ve kemençe kursiyerlerinden İnanç Tahmaz performanslarıyla büyük beğeni topladı.  

Hüseyin Tahmaz ve Çağatay Tahmaz’ın çalıştırdığı halk oyunları ekiplerinin Antep, Bursa, Bitlis, Teke, Kafkas, Artvin, Rize ve Trabzon yöresi oyunları büyük ustalıkla sergilendi.

Kadir Demir, İbrahim Uzun, Şebnem Tahmaz, Murat Şenses ve İsmail Demir’den oluşan Dernek Halk Müziği Grubu, Gürsel Tahmaz ve Murat Eraslan yönetiminde birbirinden güzel türküler seslendirdi.  

Gecenin finaline ise, davul zurna eşliğinde oynanan Trabzon yöresi horonu damga vurdu.

Trabzon İMECE’den muhteşem final

Trabzon İMECE’den muhteşem final

Trabzon İMECE’den muhteşem final

Trabzon İMECE’den muhteşem final

Trabzon İMECE’den muhteşem final

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber