Trabzon için turizmde büyük tehlike! Başkan Haber61’e açıkladı

Turizmde Trabzon’u bekleyen büyük tehlikeyi TTSO Başkanı Erkut Çelebi Haber61’e açıkladı.

Trabzon için turizmde büyük tehlike! Başkan Haber61’e açıkladı

Turizm sezonunun başlaması ile Trabzon’da büyük bir turist yoğunluğu yaşanıyor.

Özellikle körfez ülkelerinden gelen turistler yoğunluğun büyük kısmını oluştururken, otellerin istenilen doluluk oranına ulaşamaması ise dikkat çekti.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkut Çelebi, konu ile ilgili Haber61’e yaptığı açıklamada bu durumun kayıt dışının çok fazla olmasından kaynaklandığını belirtti.

2023/07/20/ttso-baskan-erkut-celebi.jpg

Trabzon’a günde ortalama 33 uçak ile 3-5 bin arası yolcu geldiğini vurgulayan Çelebi, “bu yolcuların bin tanesi otellere, kalan 4 bini ise evlere, kayıt dışı olan yerlere yerleşiyorlar ve bazıları da komşu illere gidiyorlar” dedi.

Geçen seneden daha fazla turist olduğunu sözlerine ekleyen TTSO Başkanı Çelebi, “doluluk olmamasının sebebi yatak sayısının bir anda artmış olması. Herkes apartlarını, binalarını evlerini otel odasına döndürdü. Böyle olunca oteller boş görünüyor. Yatak sayısı çok artı, bu da büyük tehlike tabi ki. Alternatif olarak sağlık turizmi ve kongre turizmi yapmaya çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler