Trabzon için kritik koronavirüs açıklaması! O yaş grubuna özel uyarı!

Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta koronavirüs vakaları hakkında özel açıklamalar yaptı.

Trabzon için kritik koronavirüs açıklaması! O yaş grubuna özel uyarı!

Trabzon'da koronavirüs vakalarındaki son durum hakkında il sağlık Müdürü Hakan Usta açıklamalarda bulundu.

Trabzon’da yoğun bakımda yatan hastalar hakkında bilgi veren Usta “Biz olduğumuz yerde kalmış olsaydık sayılarımız SOS verirdi. Biz bazı hastanelerimizin yoğun bakımlarını artırdık. Yalnız yatış artışı var. 60-50 45 olan grupta yoğun bakıma yatışta bir artış var. “ şeklinde konuştu.

Hangi aşının daha yararlı olduğu sorusunu da yanıtlayan Usta “Özellikle istirham ediyoruz vatandaşlarımızdan. Bilgiyi sadece Sağlık Bakanlığı sayfalarından alınsın. Orada süreç iyi yönetiliyor. Oradaki bilgiler zaman gelince doğru olduğu görülüyor. İki aşı da yararlı. İki aşıdan hangisini vatandaşımız yakın görülüyorsa onu yaptırsın. Biontech sadece Kanun Hastanemiz’de yapılıyordu. Ulaşım sıkıntısı yaşandığı için Fatih devlet hastanesinde de yaptırmaya başladık. Bir çok ilimiz yapamazken biz iki hastanede yapar konuma geldik.” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber