Trabzon için korkutan sözler! Vaka sayılarının artması bekleniyor

Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta Haber61’e önemli açıklamalarda buluncu.

Trabzon için korkutan sözler! Vaka sayılarının artması bekleniyor

Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta, Haber61’e yaptığı açıklamada okulların ara tatil dönemine dikkat çekerek “okullar tatile girecek, büyük illerden birçok vatandaşımız önceki yıllarda gördüğümüz gibi Trabzon’a geliyor olacak. İstanbul’da vaka sayısı çok fazla. Oradan gelecek olan vakalarla, vaka sayılarımızın daha da yukarılara çıkacağını tahmin ediyoruz” dedi.

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisi, delta varyantı sonrasında ortaya çıkan omicron varyantı ile etkisini sürdürmeye devam ediyor. Türkiye’de de vaka sayıları omicron varyantının etkisiyle artarken Trabzon özelinde de vaka sayılarında artış söz konusu. 

Trabzon için korkutan sözler! Vaka sayılarının artması bekleniyor

BİNLERE KADAR ÇIKAN VAKALARIMIZ OLDU

Trabzon’da vakaların iniş çıkışlı bir seyri izlediğini belirten İl Sağlık Müdürü Hakan Usta, “Vakalar şuanda inişli çıkışlı olarak seyrediyor. Binlere kadar çıkan vakalarımız oldu. Şimdi onun eteklerinde giden bir tablomuz var. Vaka sayıları, vaka olarak fazla olmakla birlikte şükür ki o kadar yüksek oranda önceki ataklara göre hastanelere yansıma henüz yaşamıyoruz. Ama bu tabi olmayacağı anlamına gelmiyor. Tedbirli oluyoruz, kuralları hatırlatma anlamında üzerimize düşeni yapıyoruz. Ama vatandaşımızın da kendisini bu konuda biraz daha sıkı tutmasında, biraz daha kurallara uyma noktasında dikkat etmesinde yarar var” dedi.

“OKULLARIN TATİL OLDUĞU DÖNEMDE VAKALARIN ARTMASINI BEKLİYORUZ”

Okulların tatil olacağı dönemde dikkat çeken Hakan Usta, “okullar tatile girecek, büyük illerden birçok vatandaşımız önceki yıllarda gördüğümüz gibi Trabzon’a geliyor olacak. İstanbul’da vaka sayısı çok fazla. Oradan gelecek olan vakalarla, vaka sayılarımızın daha da yukarılara çıkacağını tahmin ediyoruz. Bunların yaşanmaması için herkesin maske-mesafe-temizlik kurallarıyla hareket edilmesini, toplu yerlerde özen gösterilmesini özellikle istirham ediyoruz” şeklinde konuştu.

“AŞILAMADA 19 YAŞ ALTI, 15-12 YAŞ GRUPLARINDA DAHA FAZLA AKTİF HAREKET BEKLİYORUZ”

Aşılamada 19 yaş altı, 15 yaş altı ve 15-12 yaş gruplarından daha aktif hareket beklediklerini vurgulayan Hakan Usta, “başlangıçta aşı konusunda biraz sitemkâr söylemlerimiz olmuştu ama gittikçe bu açığı kapattı vatandaşımız. O anlamda birçok vatandaşımıza teşekkür ediyoruz. Uzun vadede de olsa aşı oranımız istediğimiz seviyeye geldi. İnşallah tamamlayacak şekilde de vatandaşlımızın duyarlılığının devam ettiğini görüyoruz. Sadece 30 yaş altı, özellikle 19 yaş altı, 15 yaş altı ve 15-12 yaş gruplarında biraz daha aktif hareket bekliyoruz. Oralarda da aşıya rağbet gösterme, aşıya karşı durmama var ama daha hızlı hareket edilmesini bekliyoruz. Bu bizim için çok önemli ne kadar erken yapılırsa o kadar çabuk koruyuculuk olur ve vakalar olsa bile hastaneye yansımalar engellenmiş olur. Bu bağlamda özellikle 65 yaş üstü için hatırlatma dozu olunmasını önemsiyorum. Çünkü 65 yaş üstü olup kovid olan, bir kısmı aşılı da olsa hastalığı sıkıntılı yaşayabiliyor. Bu anlamda da dikkat edilmesi gerekiyor. Hastaneler ve özellikle yoğun bakımlarda yatanların yüzde 90-95 oranındaki kişilerin aşısız ve aşıya tepki koyan ve aşısını bir şekilde ihmal eden kişilerden olduğunu söylemek gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber