"Trabzon için Güney Çevre yolu aciliyet kazandı"

TTSO'da yapılan bayramlaşma töreninde Trabzon'un sorunlarına değinildi.

"Trabzon için Güney Çevre yolu aciliyet kazandı"

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, turizmde doluluk oranı yüksek bir sezon beklediklerini belirterek, “Birçok yerdeki otellerde Temmuz ayı için ön rezervasyonlarda yüzde 100 doluluk oranı gözüküyor. Ayrıca araç kiralama firmaları için de aynı durum söz konusu” dedi.


TTSO CAMİASI BAYRAMLAŞTI

TTSO’da gerçekleştirilen bayramlaşma törenine Meclis Başkanı M. Şadan Eren, TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, meclis başkanlık divanı, yönetim kurulu ve meclis üyeleri katıldı. Meclis Başkanı M. Şadan Eren, selamlama konuşmasında, “Değerli arkadaşlar hoş geldiniz. Allah bize nice bayramlar nasip etsin. Aslında bayramlara seviniyoruz ama hep bir yaş daha büyüdüğümüzün de farkında değiliz. Bu da hayatın bir gerçeği. Meclis üyeleri olarak bir bayramı daha bir arada geçirdik. Sohbetimiz güzeldi. Bütün arkadaşlarıma iyi bayramlar ve iyi günler diliyorum” dedi.


 
“TURİZMDE KARADENİZ YÜKSEK DOLULUK YAŞIYOR”

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu da, tüm meclis üyeleri ve iş dünyasının bayramını kutladıktan sonra bazı konularda açıklamalarda bulundu.

Turizm sektöründe bir kaç günden beri çeşitli görüşmelerde bulunduklarını ifade eden Başkan Hacısalihoğlu, özellikle Uzungöl tarafında herhangi bir sorun olmadığını, sezonun tam kapasiteyle devam ettiğini aktardı. Şehir merkezi ve çevresindeki bazı otellerde ise yüzde 80-90 doluluk oranının yakalandığını vurgulayan Hacısalihoğlu, birçok yerde Temmuz ayı için ön rezervasyonların yüzde 100 doluluk oranını işaret ettiğini ve önemli bir iptal yaşanmadığını kaydetti.



“KARADENİZ’İ YENİ PAZARLARA AÇMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR”

Otellerin yanında araç kiralama firmalarında da önemli doluluklar yaşandığına dikkat çeken Başkan Hacısalihoğlu, “Firmalarla yaptığımız görüşmelerde müthiş bir doluluk olduğunu söylediler. Bazı firmalar üç ay boyunca araç verecek durumda olmadıklarını belirtiler. Bugüne kadar herhangi bir terslik gözükmüyor inşallah sezonu yüksek bir dolulukla kapatırız. Uçak seferlerinde özellikle Suudi Arabistan’ın altı ilinden uçak seferleri devam ediyor. Kuveyt ve Dubai’den haftada üç gün uçak seferleri var. Önümüzdeki süreçte farklı turistleri bölgemize çekmek içinde gayretlerimiz var. Bu kapsamda İran ve Azerbaycan ile çalışmalarımız devam ediyor. Azerbaycan ile Bakü-Trabzon arasında uçak seferleri başladı. İran’da Tebriz ve Tahran ile Trabzon arasında uçak seferleri başlatılması çalışmaları devam ediyor. Kuzey Kıbrıs uçak seferlerinin Trabzon’dan da yapılması konusunda çalışmalarımız var. Geleceğe dönük alternatif yaratılması için bu adımlar önemlidir. Çünkü Trabzon’da turizm sektöründe yatırım yapıldı. Herkes sezonun iyi geçmesini ümit ediyor. Bütün gayretlerimiz de bu yatırımların ihtiyacı olan turizm hareketini şehrimizde ve bölgemizde canlı tutmaktır. Oda olarak bize düşen görev bir taraftan bir kapı kapanırken diğer kapıları açmanın hazırlıklarını yapmamızdır.”



“KARADENİZ İLLERİ GÜNEY ÇEVRE YOLLARI İLE GEÇİLMELİ”

Cumhurbaşkanına sunulan 11 projeden birinin de Güney Çevre Yolu olduğuna dikkat çeken Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, “Cumhurbaşkanımız Güney Çevre Yolu için de ‘çok büyük bir proje’ dedi. Zaman içerisinde ona da bakacağız. Beş yıl geçti sanırım bundan sonra da Güney Çevre Yolu’na dönmemiz gerekiyor. Çünkü aciliyet kazandı. Hatta Ankara’da yapılan Ekonomi Şurasında da on sekiz ilin ortak sunumunu yaptığımızda Karadeniz’deki illerin Güney Çevre Yollarının acilen yapılması başlığımız da vardı. Çünkü bildiğiniz gibi Kazakistan’a kadar giden bu sahil yolu şehir içlerinde tıkanıyor. Özellikle yaz mevsimlerinde aşırı bir tıkanma oluyor. Bu bakımdan bütün illerin çevre yoluyla geçilmesi gerekiyor. Çoğunda da bence tünellerle geçilmesi daha uygun olacaktır. Konularımız çok ama zaman içerisinde dileğimiz bunların çözülmesidir. Şehir adına hep birlikte yeni projeler üretmemiz gerekmektedir.”

Başkan Hacısalihoğlu, Yatırım Adası ve Endüstri Bölgesi konusunda ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıklama yapana kadar herhangi bir beyanat vermeyeceklerini vurguladı.



HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber