Trabzon hangi illere yakın? Trabzon'un komşu illeri hangileri?

Trabzon, Karadeniz'in incisi olarak bilinen bir şehirdir. Trabzon'un hangi illere yakın olduğunu merak edenler, doğru yerdesiniz. Peki, Trabzon hangi illere yakın? Trabzon'un komşu illeri hangileri? İşte Trabzon hakkında...

Trabzon hangi illere yakın? Trabzon'un komşu illeri hangileri?

Trabzon, tarihi ve doğal güzellikleriyle ünlü olan bir şehirdir. Ancak, Trabzon'a seyahat eden veya bu şehirde yaşamayı düşünenlerin sıkça sorduğu sorulardan biri de Trabzon'un hangi illere yakın olduğudur. Bu makalede, Trabzon'un hangi illere komşu olduğunu ve mesafelerini ele alacağız. Trabzon hangi illere yakın? Trabzon'un komşu illeri hangileri? İşte Trabzon hakkında merak ettikleriniz...

Trabzon Hangi İllere Yakın?

Rize:
Trabzon'un doğusunda bulunan Rize, Trabzon'un en yakın komşu illerinden biridir. Yaklaşık olarak 90 kilometrelik bir mesafe ile Rize'ye ulaşmak mümkündür.

Gümüşhane:
Trabzon'un güneyinde bulunan Gümüşhane, Trabzon'a yakın olan diğer bir ildir. Yaklaşık olarak 120 kilometrelik bir mesafe ile Gümüşhane'ye ulaşmak mümkündür.

Bayburt:
Trabzon'un güneydoğusunda bulunan Bayburt, Trabzon'a komşu olan bir diğer ilimizdir. Yaklaşık olarak 150 kilometrelik bir mesafe ile Bayburt'a ulaşmak mümkündür.

Artvin:
Trabzon'un doğusunda bulunan Artvin, Trabzon'a komşu olan bir başka ilimizdir. Yaklaşık olarak 200 kilometrelik bir mesafe ile Artvin'e ulaşmak mümkündür.

Trabzon hangi illere yakın? Trabzon'un komşu illeri hangileri?

Trabzon Hangi İllerle Daha Uzak?

Samsun:
Trabzon'un batısında bulunan Samsun, Trabzon'a daha uzak olan illerden biridir. Yaklaşık olarak 400 kilometrelik bir mesafe ile Samsun'a ulaşmak mümkündür.

Erzurum:
Trabzon'un güneydoğusunda bulunan Erzurum, Trabzon'a uzak olan diğer bir ildir. Yaklaşık olarak 350 kilometrelik bir mesafe ile Erzurum'a ulaşmak mümkündür.

Trabzon Hangi Karadeniz İllerine Komşudur?

Trabzon, Rize, Gümüşhane, Bayburt ve Artvin gibi Karadeniz Bölgesi illerine komşudur.

Trabzon'a Hangi Şehirlerden Ulaşılabilir?

Trabzon'a Rize, Gümüşhane, Bayburt, Artvin, Samsun ve Erzurum gibi illerden ulaşmak mümkündür.

Trabzon, çevresinde bulunan birçok il ile komşu olan stratejik bir konuma sahiptir. Rize, Gümüşhane, Bayburt ve Artvin gibi illerle yakın mesafede olması, Trabzon'u Karadeniz Bölgesi'nin önemli bir merkezi haline getirir.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler