Trabzon Ganita yenileniyor

Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Karadeniz Sahil Yolu geçtikten sonra ortaya çıkan kısımlarda peyzaj çalışmalarının bütün hızıyla devam ettiğini belirtti.Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Karadeniz Sahil Yolu geçtikten sonra ortaya çıkan kısımlarda peyzaj çalışmalarının bütün hızıyla devam ettiğini belirtti.

Trabzon Ganita yenileniyor


Bu kapsamda Trabzon'un en gözde mekanlarından biri olan Ganita mevkisi için yeni bir proje geliştirildiğini ifade eden Canalioğlu, şunları kaydetti:
''Ganita ve Gazipaşa üst geçidi arasında kalan 10 dönüm alanı yeniden planlamak Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü son sınıf öğrencileri arasında tasarım yarışması düzenledik. Öğrencilerin bitirme tezi olarak da hazırladıkları projelerden en uygununu seçerek, hayata geçireceğiz.''

Canalioğlu, Ganita mevkisinin Trabzon'un önemli simgelerinden birisi olduğunu belirterek, şöyle devam etti:
''Tarihi bir özelliği vardır. Böylesine önemli bir alanın yeniden planlanması için KTÜ Peyzaj Mimarlık bölümü ile işbirliği içerisindeyiz. Öğrenciler birbirinden güzel projeler sundular. Biz belediye olarak bu projelerden bir tanesini uygulama noktasında hayata geçireceğiz. Belediye olarak sahil kara yolunun yapılmasından sonra ortaya çıkan bölümlerdeki düzenleme çalışmalarımızda bütün hızıyla devam ediyor. Beşirli'den, 100. Yıl Parkına kadar olan alanda sosyal, kültürel, spor ve yeşil alanları hızlı bir şekilde yapmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda Kanuni Parkı da Ganita ile birlikte yeniden düzenlenecektir. Buralarda Trabzon'un geleneklerini, göreneklerini yansıtan sosyal ve kültürel açıdan önemli alanları halkın hizmetine sunacağız.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler