Trabzon Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkılarıyla düzenlenecek 2. Trabzon Film Festivali için başvuru süreci tamamlandı.
Festival seçkisinde yer almak isteyen sinemacıların yoğun ilgi gösterdiği başvurular kapsamında toplam 589 film başvurusu alındı. Bu filmlerin 67’sini belgesel, 522’sini ise kısa filmler oluşturdu.
Başvuru sürecinin tamamlanmasının ardından festival kapsamında değerlendirme ve seçki çalışmalarına geçildi.
BAŞKAN GENÇ: SİNEMACILARIMIZIN İLGİSİ BİZİ MUTLU ETTİ
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, 2. Trabzon Film Festivali’ne gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek başvuru yapan tüm sinemacılara teşekkür etti.

Trabzon’un kültür, sanat ve sinema alanındaki potansiyelini daha da güçlendirmeyi hedeflediklerini belirten Genç, festivalin farklı şehirlerden ve ülkelerden sinemacıları Trabzon’da buluşturmasının önemine dikkat çekti.
589 FİLM DEĞERLENDİRİLECEK
Festival için başvurusu alınan 589 film, değerlendirme sürecinin ardından jüri tarafından ele alınacak ve festival seçkisinde yer alacak eserler belirlenecek.
Festival programı ile seçkiye ilişkin detayların ise ilerleyen süreçte kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor.