Trabzon Fen Lisesi öğrencilerinden TÜBİTAK başarısı!

Trabzon Merkez Fen Lisesi öğrencileri TÜBİTAK yarışmasında birinci oldu.

Trabzon Fen Lisesi öğrencilerinden TÜBİTAK başarısı!

Trabzon Merkez Fen Lisesi öğrencileri, 4-7 Mart 2024 tarihleri arasında düzenlenen TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Erzurum Bölge Finalleri Yarışması’nda tarih alanında hazırladıkları ‘Bir Mobil Öğrenme Uygulaması: Trabzon Dijital Maarif Takvimi’ adlı projeyle birinci oldu.

Bu başarıyla Trabzon’u, 26-30 Mayıs tarihleri arasında Ankara’da yapılacak olan TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Finalleri Yarışması’nda temsil etmeye hak kazandılar.

Yerel Tarih ve Teknoloji Buluşması
Trabzon Merkez Fen Lisesi öğrencileri, toplumda yerel tarih bilincinin eksikliğini fark ederek bu duruma çözüm bulmak amacıyla tarih ve teknolojiyi bir araya getiren “Trabzon Dijital Maarif Takvimi” uygulamasını geliştirdiler. Proje ekibinde yer alan 10. sınıf öğrencisi Zeynep Elif Yamak, uygulamayı sanal ortamda https://trabzondmt.com.tr/ adresinden Trabzon halkının hizmetine sunduklarını belirtti.

Trabzon Fen Lisesi öğrencilerinden TÜBİTAK başarısı!

Yamak, “Projemizin yaygınlaştırma çalışmaları kapsamında etkinliklerimize devam ediyoruz. Uygulamamızı geliştirmeden önce Trabzon’daki üniversitelerimizin kıymetli öğretim üyelerinin fikirlerine başvurduk ve uygulamamızı hazırladık. Uygulamamızın ilk versiyonu ile Erzurum Bölge Finalleri’ne katıldık ve birinci olduk. Uygulamamızın daha kullanışlı olması için ikinci versiyonunu hazırladık.

Trabzon Dijital Maarif Takvimi adını verdiğimiz uygulamamız sürekli yenilenebilir, değiştirilebilir ve kolay kullanılabilir bir uygulamadır. Trabzon tarihine ilgisi olan, bilgilenmek isteyen herkesi günde birkaç dakikasını ayırarak internet sitemizi ziyaret etmeye davet ediyorum” dedi.

Ankara'da Finallerde Trabzon'u Temsil Edecekler
Trabzon Merkez Fen Lisesi öğrencileri, elde ettikleri bu önemli başarıyla Trabzon'u Ankara'da yapılacak olan TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Finalleri Yarışması’nda temsil edecekler.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler