Trabzon esnafından darbe ve bayram vurgusu

Trabzon’un Tarihi Kemeraltı Çarşısı esnafı piyasayı Haber61’e değerlendirdi.

Trabzon esnafından darbe ve bayram vurgusu
Trabzon’un en önemli alışveriş noktalarından olan Tarihi Kemeraltı Çarşısında Trabzon piyasasının nabzını sizler için tuttuk.

Haber61 ekibi bütün ürün gamlarında satış yapan esnafı gezerek piyasanın durumunu ve fiyatları sordu. Trabzon esnafının genel kanısı ise bayram sonrasında işlerin biraz durgunlaştığı ancak, genel olarak iyi olduğu yönünde oldu.

RÖPORTAJI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

DARBE OLAYINDAN SONRA İŞLER AŞIRI DÜŞTÜ

Kemeraltı’nda esnaflık yapan Levent, yaptığı açıklamada “Satışlarımız çok durgun. Geçen seneye göre bu sene aşırı bir durgunluk var. Darbe olayından sonra işlerimiz aşırı derecede düştü. O gidişte gidiyor. Hiçbir ilerleme yok. Sezon olmasına rağmen kimse yok. Burada insanlar yürüyemiyordu kalabalıktan. Alışveriş yapan yok, herkes fiyat soruyor” dedi.

VATANDAŞ UCUZ OLANI ALIYOR

Fiyatları düşük tuttuklarını belirten esnaf Emine Topaloğlu, “Biz ürünlerimizi çok düşük fiyatlarda satıyoruz. Kazancımızı düşük tutuyoruz. Fiyatların kalitenin denetimini de iyi yapıyoruz. Bu nedenle bizim işlerimiz fena değil diyelim. Ama kazancımız az. Vatandaşın talebi çok net değil. Ucuz olanı alıyorlar” ifadelerini kullandı.

PİYASA DURGUNLAŞTI

Ayakkabıcılık yapan Nihat Evren ise “Satışlar fena değil ama bayramdan sonra düştü. Kurban Bayramı biraz masraflı bir bayram olduğu için vatandaşın alım gücü kalmadı. Piyasa durgunlaştı şeklinde konuştu.

FENERBAHÇE’Yİ DEĞİL ŞİKEYİ DIŞLIYORUZ

Tarihi Kemeraltı çarşısında Haber61 kamerasına takılan bir görüntü ise dikkat çekti. Bir ev tekstili dükkanı önünde bulunan ve üzerine “dikkat satılmaz, protesto amaçlıdır” yazılan bir havlu ve yine üzerine “Şikeci. Satılmaz, ibretliktir yazılan Fenerbahçe nevresim takımı dikkatlerden kaçmadı.

Dükkan sahibi Hüseyin Başar, bu protestonun kardeşinin aklına geldiğini belirterek, “Güzel bir renk kattı. 2,5 yıldır çok farklı yorumlar duyduk. Buradaki protesto Fenere değil şikeyedir. Bunu yanlış yorumluyorlar. Düzeltmeye çalışıyoruz. Bazen kavga yapıyoruz tatlı bir şekilde. Bunu buraya neden asıyorsundan tut da, yakalım gidelime kadar her şeyi duyduk. Bunlar bize yakışmayan şeylerdir. Bu bizim Fenerbahçe’ye değil de Fenerbahçe’yi yönetenlere yapmış oldukları şikeden dolayı böyle ferdi bir protesto düşündük. Fenerbahçe’de bizim bir rengimizdir. Feneri dışlamıyoruz. Şikeyi dışlıyoruz. Herkes alın terini, emeğinin karşılığını hak ettiği gibi alsın diyoruz. Kimse kimsenin hakkını yemesin” dedi.
Satışlarla ilgili de konuşan Başar, Satışlarımız iyi. Vatandaş bu kadar korkulardan kalktı ama yine de ekonomisine sahip çıkıyor” ifadelerini kullandı.

BAKIRA YÖNELİM VAR

Çarşıda bakırcı dükkanı bulunan esnaf, Nur Özçilingir, “Sezon bitti duraklama dönemindeyiz. Geçen seneye oranla bu sene biraz daha sakin geçti diyebiliriz. Dışardan gelenler bakırcılık konusunda bizi piyasa olarak canlandırdı. Bakır isteyen insanlar mutfak eşyası olarak alıyor. Restoranlar bizi biraz daha canlandırıyor. Bakıra biraz yönelim var. Kullanımı kolay, tavsiye ediyoruz kullanılmasını” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber