Trabzon Emek ve Demokrasi Platformu yürütüş yaptı! "Laiklik Bağımsızlığın Teminatıdır"

Laiklik ve Bağımsızlık Mücadelesinin Önemi Vurgulandı: Trabzon Emek ve Demokrasi Platformu'ndan Güçlü Mesaj

Trabzon Emek ve Demokrasi Platformu yürütüş yaptı! "Laiklik Bağımsızlığın Teminatıdır"

Trabzon Emek ve Demokrasi Platformu, hilafet ve şeriat çağrılarının yükseldiği bugünkü ortamda, laiklik ve bağımsızlık değerlerinin önemini bir kez daha gündeme taşıdı.

Platform adına bir açıklama yapan Muhammet İkinci, Cumhuriyetin kuruluş değerlerine ve tarihsel kazanımlara yönelik tehditlere dikkat çekti. Hilafetin kaldırılmasının üzerinden yüz yıl geçmesine rağmen, bazı grupların sokaklarda şeriat yürüyüşleri yaparak hilafet taleplerinde bulunduğunu belirtti.

trabzon-emek-ve-demokrasi-platformu-yurutus-yapti-laiklik-bagimsizligin-teminatidir-001.webp

Açıklamada, ülkenin içinde bulunduğu zorluklar; yokluk, yoksulluk, yolsuzluk, eşitsizlik, adaletsizlik ve kamu hizmetlerinin paralı hale getirilmesi gibi konulara değinildi. Bu durumun, sömürü düzenini ve sosyal adaletsizlikleri derinleştirdiği, toplumun çeşitli kesimlerinin bu düzendeki olumsuz etkilerden ciddi şekilde zarar gördüğü ifade edildi.

trabzon-emek-ve-demokrasi-platformu-yurutus-yapti-laiklik-bagimsizligin-teminatidir-002.webp

Emperyalizm ve yerel işbirlikçilerin, Cumhuriyetin ilerici birikimlerini ve kazanımlarını geri döndürmek ve yok etmek istediği vurgulandı. Bu kapsamda, tarikat ve cemaat ağlarının, toplumu sindirme ve susturma amacı taşıdığına dikkat çekildi. İkinci, laikliğin her türden sömürünün panzehri olduğunu, halkın tüm farklılıkları ile eşit, özgür ve kardeşçe bir arada yaşamasının zemini olduğunu belirtti.

Trabzon Emek ve Demokrasi Platformu, laiklik mücadelesinin zorunlu olduğunu ve mutlaka kazanılacağını ifade etti. Ayrıca, ülkenin aydınlık ve demokratik geleceğini savunacaklarını, şeriat ve hilafet heveslilerine karşı duracaklarını açıkça belirtti. Platform, tüm toplum kesimlerini, bağımsız, aydınlık, laik ve eşit bir Türkiye için birlikte mücadele etmeye çağırdı.

trabzon-emek-ve-demokrasi-platformu-yurutus-yapti-laiklik-bagimsizligin-teminatidir.webp

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler