Trabzon DT'den iki oyun

Trabzon Devlet Tiyatrosu, "Baba" ve "Oz Büyücüsü"nü sahneleyecek

Trabzon DT'den iki oyun

Trabzon Devlet Tiyatrosu (TDT), "Baba" ve "Oz Büyücüsü" oyunlarını tiyatroseverlerin beğenisine sunuyor.

August Strindberg'in yazdığı, çevirisini Turan Oflazoğlu'nun yaptığı "Baba"nın rejisini Bilge Emin, yönetmen yardımcılığını Yavuz Topçuoğlu üstlendi. Dekorunu Özlem Karabay, kostümlerini Ceren Karahan, ışık tasarımını Nihat Bahar, müziklerini Tuğrul Topçuoğlu, koreografisini Aslı Öztürk'ün hazırladığı oyunda Yavuz Topçuoğlu, Didem Aygün, Mert Hürol, Fatma Kum Ertekin, Selin Poyraz, Ahmet Uzuner, Gürkan Erarslan ve Efecan Baştürk rol alıyor.

Eserde, evlendikten kısa süre sonra aralarındaki ilişki güç savaşına dönen Laura ile yüzbaşı Adolf'un, bu kez kızları Bertha'nın geleceği hakkında tek söz sahibi olma arzuları anlatılıyor. Oyun, bugün ve yarın saat 20.00'de, 8 Şubat Cumartesi günü de 15.00 ve 20.00'de Haluk Ongan Sahnesi'nde izlenebilecek.

"Oz Büyücüsü"

TDT, ayrıca "Oz Büyücüsü" adlı çocuk oyununu da küçük izleyicilerin beğenisine sunacak. Lyman Frank Baum'un yazdığı, Özlem Saraç'ın uyarladığı oyunu, Muzaffer Kırıkkalp yönetiyor. Dekor tasarımı Emre Satı, kostüm tasarımı Deniz Göl, ışığı Nihat Bahar, müziği Yusuf Yalçın ve koreografisi Didem Atasoy'a ait oyunun konusu ise şöyle:

"Gözlerini kapat, topuklarını iki kere yere vur ve kendini evinde düşün. Doroti yaşadığı yerden büyük bir kasırga sonucu uçarak çok uzak bir ülkeye, Oz diyarına düşer. Cadıların, büyücülerin, Mançkinlerin ve Zümrütkentlilerin yaşadığı bu ülkeden kurtulup evine teyzesi ve eniştesinin yanına dönmek ister. İyi kalpli cadı ona yardım edebilmek için, kudretli Oz büyücüsünü bulmasını söyler. Macera dolu bu yolculukta Doroti yalnız değildir. Beyin isteyen bir korkuluk, kalp isteyen teneke adam, cesaret isteyen bir aslan ve eve dönmek isteyen Doroti. Ya Oz büyücüsü bu istekleri yerine getirecek ya da kötü cadı, Doroti ve arkadaşlarını yok edecek. Bakalım neler olacak?"

Oyun, 12 Şubat Çarşamba günü saat 11.00 ve 13.30'da izlenebilecek.

Uğur Yücel, "Azınlıkta Kaldık" adlı oyunu Trabzon'da beğeniye sunacak. Karadeniz Teknik Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'ndeki oyun, 10 Şubat Pazartesi günü saat 20.30'da sahnelenecek.

Sergi

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Güzel Sanatlar Galerisi'nde Mustafa Alşan'ın "Çivi ile Telin Trabzon Aşkı" adlı sergisi yer alıyor. Sergi, 11 Şubat Salı gününe kadar sanatseverler tarafından gezilebilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber