Trabzon Dortmund'a taşınıyor

Trabzon Vakfı tarafından onuncusu düzenlenen “Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri-10” ilk kez 24 -28 Şubat 2016 tarihleri arasında Kardeş kentimiz Dortmund’da gerçekleşecek. Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri’nin 10’ncusunun Almanya’nın Dortmund kentinde düzen

Trabzon Dortmund'a taşınıyor

Trabzon Vakfı tarafından onuncusu düzenlenen “Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri-10” ilk kez 24 -28 Şubat 2016 tarihleri arasında Kardeş kentimiz Dortmund’da gerçekleşecek.

Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri’nin 10’ncusunun Almanya’nın Dortmund kentinde düzenlenecek olması nedeniyle Trabzonlular Vakfı Genel merkezinde bir tanıtım toplantısı düzenlendi. Toplantıya Trabzon il ve ilçe dernek yöneticileri, Trabzonlu iş adamları, ve davetliler katıldı.

Toplantıda bir sunum gerçekleştiren ve bir konuşma yapan  Trabzon Vakfı Başkanı Bilgin Aygül, “Bugüne kadar yanlızca Ankara’da gerçekleştirdiğimiz “Her Yönüyle Trabzon Etkinliklerini” 2016’da Almanya’nın Dortmund kentinde gerçekleştireceğiz. Bu yılın bizim için tarihsel değeri de büyük, bu etkinliğin10. yılındayız. 24 Şubat Trabzon’un düşman işgalinden kurtuluş tarihidir ve her yıl resmi ve özel kuruluşlar tarafından kutlanır. Trabzon 24 Şubat 1918 tarihinde Rus işgalinden kurtulmuştur. İşgalden kurtuluşun 98. yıldönümüdür. Trabzon 1461 yılında Osmanlı Sultanı Fatih Sultan Mehmet tarafından fethedilmiştir. Trabzon’un Fethi’nin 555. yıldönümüdür.Türkiye’den Almanya’ya en çok göç veren kentlerin başında Trabzon gelir. Göçün 55. yıldönümüdür”dedi.

22-007.jpg

Etkinliklerle ilgili hazırlıkları büyük bir motivasyonla sürdürdüklerini belirten Bilgin Aygül, “Bugüne kadar birçok medeniyeti bünyesinde barındıran Trabzon’un, gelenek ve göreneklerini, kültürünü, zengin mutfağını her yönü ile tanıtmak, Almanya ve Avrupa’nın çeşitli kentlerinde yaşayan hemşerilerimiz ile Alman vatandaşları ve Avrupalılara tanıtmayı ve bu güzellikleri paylaşmayı amaçlamaktadır. “Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri-10” yurt dışında şu an ikinci ve üçüncü kuşak olarak yaşamlarını sürdüren hemşerilerimize kendi kültürlerini, gelenek  ve göreneklerini tanıtmak, bir bellek oluşturmak ve bu uyum sürecinde onların yabancılaşmadan kültürümüzü tanımalarına bir fırsat oluşturarak farkındalık yaratacaktır. Yöresel Tatlar , yöresel mutfaklar, kentin ve kentlinin tanıtımı, kentin tarihi ve ticari potansiyeli, geleneksel sanatlar, kentli yazarların söyleşileri ve imza günleri, söyleşiler ve konserler yer alacaktır” diye konuştu.

“Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri-10”un açılışını 20 bin kişilik bir salonda  Volkan Konak konseri ile yapacaklarını ve Fuat Saka’nın da bir konser vereceğini söyleyen Bilgin Aygül “ Volkan Konak ile yapacağımız açılış konserini 20 bin kişilik bir salonda gerçekleştiriceğiz. Ayrıca dört gün boyunca konserler ve gösteriler düzenleyeceğiz. Trabzon’u tanımayan 2. ve 3. kuşak gençlere, Almanya’da yaşayan hemşerilerimizle birlikte Almanlara ve Avrupalılara Trabzon’u tanıtma fırsatı bulacağız” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber