Trabzon Doğal ve Tarihi Değerleri Koruma Derneği'den Trabzon Müzeleri ziyareti

Trabzon Doğal ve Tarihi Değerleri Koruma Derneği Trabzon Müzeleri ziyaret edildi.

Trabzon Doğal ve Tarihi Değerleri Koruma Derneği'den Trabzon Müzeleri ziyareti

Trabzon Doğal ve Tarihi Değerleri Koruma Derneği Trabzon'un vitrini olan müzelerin tanınması ve tanıtılması için farkındalık yaratmak amacıyla şehir içi gezi düzenledi. Geziye 50’ye yakın tarih ve doğasever katıldı.

Maraş Caddesindeki Şehir Müzesi, Ortahisar’daki Tarih ve Basın Müzesi, TTSO’da bulunan İpek Yolu Müzesi ile Erdoğdu’daki Hasan Paşa Hamam Müzesi’ni ziyaret eden tarih ve doğaseverler geziden oldukça mutlu ayrıldılar.

Dernek Başkanı Prof. Dr. Coşkun Erüz, M.Ö. 4 bin yılına kadar uzanan Trabzon tarihinin yanı sıra müzelerdeki eserler, müştemilatlarla ilgili bilgiler vererek, müzelerin aslında şehirlerin aynası ve vitrini olduğunu ancak Trabzon'da genel olarak tematik müzeler bulunduğuna dikkat çekti. Erüz, Trabzon’da kapsamlı bir Arkeoloji ve Etnografya Müzesinin bulunmadığını dolayısıyla Nemlizade Konağı’nın bu amaçla değerlendirilmesi gerektiğinin de altını çizdi.

trabzon-dogal-ve-tarihi-degerleri-koruma-dernegiden-trabzon-muzeleri-ziyareti.webp

trabzon-dogal-ve-tarihi-degerleri-koruma-dernegiden-trabzon-muzeleri-ziyareti-001.webp

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber