Trabzon Dirençlilik Deklarasyonu imza töreni gerçekleşti!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen Dirençlilik Forumu ve Yönetim Kurulu Toplantısı kapsamında "Trabzon Dirençlilik Deklarasyonu" imza töreni gerçekleşti.

Trabzon Dirençlilik Deklarasyonu imza töreni gerçekleşti!

Birleşmiş Kentler ve Yerel yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG MEWA) Dirençlilik Forumu ve Yönetim Kurulu Toplantısı, Trabzon’da yapıldı.

16 ülkeden 250’yi aşkın üyesiyle en büyük uluslararası teşkilatlardan biri olan UCLG MEWA ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen toplantıya Türkiye’den ve üye ülkelerden yoğun ilgi gösterildi.

Trabzon Dirençlilik Deklarasyonu imza töreni gerçekleşti!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzon’un yaşadığı sorunlar ve bu sorunlara karşı yürütülen çalışmalarla ilgili katılımcıları bilgilendirdi. UCLG-MEWA Yönetim Kurulu Toplantısı ile başlayan program Trabzon Dirençlilik Deklarasyonu İmza Töreni ile devam etti.

İmza töreninde konuşan Murat Zorluoğlu,“Bugün, UCLG-MEWA Yönetim Kurulu'nda, Dirençli MEWA vizyonuyla bir araya gelen kent liderleri olarak önemli gündem maddelerimizden biri de Trabzon Dirençlilik Deklarasyonu'nu kabulü.

Bu Deklarasyon, afet riskini azaltma, acil müdahale ve toparlanma planlarını içeren kapsamlı bir afet dirençliliği stratejisine olan ihtiyacı vurguluyor. Ayrıca, değişen şartlara uyum sağlayabilen, kanıta dayalı ve dirençli kentler inşa etmenin önemine ışık tutuyor. Hepinizin huzurunda bu Deklarasyonun odaklarını sıralamak istiyorum; Küresel Gündemler, Politika Oluşturma, Afet Yönetimi, Afet Riski Yönetişim, Kollektif Çalışma, Veri, Sosyal Dirençlilik, Kültürel Mirasın Korunması.

Trabzon Dirençlilik Deklarasyonu imza töreni gerçekleşti!

“ÖRNEK OLACAK DİRENÇLİ KENTLER İNŞA EDİLEBİLİR”
Bu önemli adımı atmamızın yanı sıra, Trabzon Dirençlilik Deklarasyonu'nun etkisini daha da genişletmek için bütün kent liderlerini de bu insiyatifin bir parçası olmaya davet etmek istiyorum. Hepimizin aynı hedefe yönelik çalışması, kentlerimizin dirençliliğini artırabilir ve toplumlarımız için daha güvenli bir gelecek sağlayabilir.

Trabzon Dirençlilik Deklarasyonu'nun kabul edilmesiyle, örnek olacak dirençli kentler inşa edebilir ve gelecek nesillerimize daha sürdürülebilir bir miras bırakmış olacağız. Bu metin üzerinde özveri ile çalışan UCLG-MEWA Ekibine de teşekkürlerimizi sunuyor, bu deklarasyonun asıl amacına ulaşmasını temenni ediyorum. Ayrıca UCLG Dünya Teşkilatı ve Birleşmiş Milletler Afet Riski Azaltılma Kuruluşuna deklarasyon hazırlama sürecinde gösterdikleri desteklerden dolayı da teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.

Trabzon Dirençlilik Deklarasyonu imza töreni gerçekleşti!

Trabzon Dirençlilik Deklarasyonu imza töreni gerçekleşti!

Kaynak:Haber61 Haber Servisi

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler