Trabzon'dan Antartika'ya gitti

KTÜ'lü profesör Antartika'ya gitti.

Trabzon'dan Antartika'ya gitti

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) öğretim üyesi Doç. Dr. Ersan Başar, bilimsel çalışma için Antartika'ya gitti.
 

KTÜ'den yapılan yazılı açıklamada, içinde tek bir ülke olmayan Antarktika kıtasında kurulacak "Türkiye Bilimsel Araştırma Üssü" çalışmaları için bilim adamlarından oluşan 9 kişilik ön fizibilite ekibinin Antartika'ya gittiği ifade edildi.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Kutup Araştırmaları Merkezi (PolReC) Müdürü Doç. Dr. Burcu Özsoy liderliğindeki ön fizibilite ekibinde, KTÜ Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi ve aynı zamanda Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı olan Doç. Dr. Ersan Başar'ın yer aldığı vurgulandı.

Açıklamada, ekipte Hitit Üniversitesi'nden öğretim görevlisi Nurullah Alkan, İTÜ'den Yrd. Doç. Burak Karacık, Dr. Hakan Yavaşoğlu, araştırma görevlisi Sabri Durak, araştırma görevlisi Ayşe Giz Gülnerman Gengeç, kaptan Özgün Oktar ve kaptan Sinan Yirmibeşoğlu'nun da bulunduğu kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler