Trabzon'da yılın öğretmeni sahte diplomalı çıktı!

Trabzon'da yılın öğretmeni seçilerek ödüllendirilen kişinin sahte diplomalı olduğu ortaya çıktı.

Trabzon'da yılın öğretmeni sahte diplomalı çıktı!

Haber61 / Özel Haber / Şükrü ÜÇÜNCÜ

Trabzon'da 2015'te yılın öğretmeni seçerek ödüllendiren R.S., 19 yıl süreyle sahte diplomayla çeşitli illerde öğretmenlik yaptığı ortaya çıktı. Soruşturmayı tamamlayan Savcı Mustafa İsaoğlu, R.G. adlı sahte öğretmenin nitelikli dolandırıcılıktan 2 yıldan 7 yıla kadar ve resmi belgede sahtecilik suçundan ise 2 yıldan 5 yıla kadar hapsini talep etti.


BAKANLIK DİPLOMASINI İSTEDİ

Türkiye'nin çeşitli illerinde 19 yıldır öğretmenlik yapan R.S., bakanlığın kendisinden diplomasını istemesi üzerine geçici bir mezuniyet belgesi düzenledi.  Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde mezun olmuş gibi hazırladığı belgeyi bulunduğu ilçe milli eğitim müdürlüğüne verdi. Burada yapılan inceleme üzerine belgenin sahte olduğu ortaya çıktı. Öğretmenin diplomasının sahte olduğunun anlaşılması üzerine savcılığa suç duyurusunda bulundu.

19 YIL ÖNCE SİNCAN'DAN ALMIŞ

Gözaltına alınan 4 çocuk annesi R.S., mezuniyet belgesini 19 yıl önce Ankara'nın Sincan İlçesi'nde adının İrfan olduğunu bildiği bir kişiden aldığını ve öğretmen olarak işe başladığını söyledi. Cumhuriyet Savcısı Mustafa İsaoğlu,  R.G. adlı sahte öğretmenin nitelikli dolandırıcılıktan 2 yıldan 7 yıla kadar ve resmi belgede sahtecilik suçundan ise 2 yıldan 5 yıla kadar hapsini talep etti. 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz yargılanan R.S.'den 11 yıllık görev sürecinde devletten aldığı 329 Bin TL'nin faiziyle birlikte talep edileceği öğrenildi. R.S.'nin daha önce görev yaptığı illerde aldığı ücretlerinde hesaplandığı belirtildi.

 

Sahte diplomalı öğretmenin soruşturmasını tamamlayan Savcı Mustafa İsaoğlu









 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber