Trabzon'da üst düzey eğitim önlemleri

İl Emniyet Müdürlüğü almış olduğu önlemler ile Trabzon'da okul önlerinde güvenli hale getirmeyi planlıyor.

Trabzon'da üst düzey eğitim önlemleri
Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü 2016 – 2017 Eğitim ve Öğretim yılının bayram sonrasında başlaması nedeni ile ‘güvenli okul güvenli eğitim’ adı altında tedbirler alarak uzun soluklu eğitim maratonuna start verdi.

Haber61.net'in edindiği bilgiye göre; Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü sorumluluğu bölgesinde bulunan 68 İlkokul, Ortaokul, Lise’de “okul irtibat görevlisi” olarak rütbelilerden oluşan 68 personeli görevlendirdi.
 
İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri; almış olduğu önlemler ile okul önlerinde ve çevresinde okulla ilişiği olmayan kişilerin şiddet, cinsel istismar, yasa dışı örgütsel ve ideolojik faaliyetler, madde bağımlılığı ve diğer olayların yaşanmaması için önlem alacak. Bu önlemlerin alınması sırasında, Asayiş Şube Müdürlüğü, Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ile Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü de önlem alacak.
 
Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü 19 Eylül 2016’da başlayacak eğitim öğretiminin öncesinde okul öğrencilerini taşıyacak servislerin denetimini yaparak, trafiğe ve yönetmeliğe uymayan servis araçların servis yapmasına izin vermeyecek.

Öte yandan; Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, eğitim süresi boyunca, öğrencilere uyuşturucu ile mücadele ve asayiş konuları hakkında bilgilendirme toplantısı düzenleyeceği öğrenildi
 
İl Emniyet Müdürlüğü'nün okul önlerinde alınan tedbirleri şöyle;

Okul ders saatlerinde 15 yaşından küçük öğrencilerin üniformalı olarak internet kafeler ve elektronik oyun salonlarına girmesi yasaklandı.
Okul önlerinde huzuru bozarak asayişsizlik yapacak kişilerin eğitimi aksatacağından okul önlerinde bulunması yasaklandı.

Haber: Şükrü Üçüncü

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler