Trabzon'da üç çocuğa üvey anne işkencesi!

Hem anneye hem babaya dava açıldı. İkisine de hapis istendi

Trabzon'da üç çocuğa üvey anne işkencesi!
Trabzon'da üç kardeşe işkence yaptığı gerekçesiyle gözaltına alınan üvey anne H.Y. ve baba S.Y. hakkında bir yıla kadar hapsi istemiyle dava açıldı. Eşinden boşandıktan sonra H.Y. adlı kadınla evlenen S.Y. ilk evliliğinden üç çocuğunun velayetini de aldı. Ancak üvey anne H.Y. çocuklara işkence yaptı. Yaşları 9 ile 16 arasında değişen çocuklardan altına idrarını kaçıran E.Y.nin idrarlı iç çamaşırını yüzüne sürdüğü ve banyoda soğuk ya da sıcak suyla yıkadığı ileri sürüldü. İ.Y. adlı kız çocuğunun ise saçını çekerek ve vurarak temizlik işleri yaptıran üvey anne H.Y.nin  M.Y. adlı çocuğu da aç bıraktığı iddia edildi.

Trabzon'da üç kardeşe işkence yaptığı gerekçesiyle gözaltına alınan üvey anne H.Y. ve baba S.Y. hakkında bir yıla kadar hapsi istemiyle dava açıldı. Doktor raporları doğrultusunda üç kardeş devlet tarafından koruma altına alındı.

EŞİ YÜZÜNDEN  MAHKEMELİK

Trabzon'un Kaymaklı Mahallesinde yaşayan S.Y. şiddetli geçimsizlik yüzünden Z.A. adlı eşinden boşandıktan sonra H.Y. adlı kadınla dünya evine girdi. İlk evliliğinden M.Y., İ.Y. ve E.Y. adlı üç çocuğu bulunan S.Y. mahkeme kararıyla çocukların velayetini aldı. İki erkek bir kız çocuğu babası S.Y., evlendiği eşi H.Y. yüzünden çocuklarına kötü muamele yaptığı gerekçesiyle başı derde girdi.

ÇOCUKLARA İŞKENCE YAPMIŞ

Üvey anne H.Y.'nin yaşları 9 ile 16 arasında değişen çocuklardan altına idrarını kaçıran E.Y.'nin burnunu çektiği, idrarlı iç çamaşırını yüzüne sürdüğünü ve banyoda soğuk ya da sıcak suyla yıkadığı ileri sürüldü. İ.Y. adlı kız çocuğunun saçını çekerek ve vurarak temizlik işleri yaptıran üvey anne H.Y., M.Y. adlı çocuğu ise aç bıraktığı ve babanın çocuklara harçlık vermesini engellediği iddia edildi. Baba S.Y.'nin ise çocukları dövdüğü ileri sürüldü.

İŞKENCENİN İZLERİ  BULUNDU

Çocuklara kötü muamele yaptığı gerekçesiyle sorgulanan H.Y. ve S.Y. haklarındaki iddiaları reddederek, çocuklara kızdıkları zaman yara ve bere oluşturmayacak şekilde çocuklara tokat attıklarını kabul etti. Doktora sevk edilen çocuklardan E.Y.'nin burnu üzerine tırnak yarası olduğu, M.Y.'nin ise kafasının arka kısmında ve ensesinde basit tıbbı müdahale ile giderebilecek izler olduğu belirlendi.

ANNE VE BABAYA HAPİS İSTENDİ

Cumhuriyet Savcısı Ergin Tümer, hazırladığı iddianamede anne ve baba hakkında çocuklara kötü muamele bulunduğu gerekçesiyle bir yıla kadar hapis istedi. Savcı Tümer, şüphelilerin mağdurlar üzerinde büyütmek, okumak, bakmak ve muhafaza etmekle yükümlü olduklarını belirterek, mağdurlar üzerinde terbiye hakkından doğan disiplin yetkisini kötüye kullandığını iddia etti. Üvey anne ve babanın yargılanmasına başlandı

Günebakış

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler