Trabzon'da tarihi meydan için çalışmalar başladı

Cudibey Ortaokulu ve Trabzon Öğretmenevi’nin yapımına başlandı.

Trabzon'da tarihi meydan için çalışmalar başladı

Tarihi Karagöz Meydanı’nı yeniden şehre kazandıracak olan Trabzon Büyükşehir Belediyesi, söz konusu alanda bulunan Cudibey Ortaokulu ve Trabzon Öğretmenevi’nin Hacıkasım Mevkii’nde inşasına başladı. 


Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, tarihi Karagöz Meydanı’nı yeniden Trabzon’a kazandırmak için uzun zamandır çalıştıklarını söyledi. Söz konusu alanda Cudibey Ortaokulu ile Trabzon Öğretmenevi’nin bulunduğunu hatırlatan Gümrükçüoğlu, “Milli Eğitim Bakanlığımız ile yaptığımız görüşmelerde okul ve öğretmenevinin başka alanda Belediyemiz tarafından inşa edilip Bakanlığa devredilmesinin ardından tarihi Karagöz Meydanı alanının Belediyemize devri yönünde protokol imzaladık. Bunun için Tabakhane kentsel dönüşüm alanı içinde bulunan Hacıkasım bölgesindeki alanı TOKİ’den satın aldık. Burada okul ve öğretmenevini projelendirdik ve ihalesini gerçekleştirdik. İhalenin sonuçlanmasının ardından yer teslimi yaparak inşa çalışmalarına başladık. Trabzon Öğretmenevi bugün 80 yatak kapasiteli iken 150 yatak kapasiteli çok modern bir öğretmenevi inşa ediyoruz. Aynı şekilde Cudibey Ortaokulunu da 36 derslikli olarak en güzel şekilde Hacıkasım Mevkii’nde Trabzon’a kazandırıyoruz” dedi.

Trabzon'da tarihi meydan için çalışmalar başladı

Okul ve öğretmenevinin tamamlanıp Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilmesinin ardından tarihi Karagöz Meydanı alanının Belediyenin uhdesine geçeceğini yineleyen Gümrükçüoğlu, “Bu tarihi alanda bulunan okul ve öğretmenevini yıkarak burayı kentsel meydan olarak yeniden düzenleyeceğiz. Böylece Trabzon şehir merkezine ikinci bir kent meydanı kazandırmış olacağız. Bu alanın altının otopark olarak düzenlenmesi yönünde de çalışmalar gerçekleştireceğiz. Hem yeni okul ve öğretmenevi hem de yeni kent meydanı şimdiden şehrimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Trabzon'da tarihi meydan için çalışmalar başladı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler