Trabzon'da Ortahisar Belediyesi'nden uyanık vatandaşa ruhsat kıyağı

Trabzon'da Ortahisar Belediyesi tartışmalı bir karara imza attı.

Trabzon'da Ortahisar Belediyesi'nden uyanık vatandaşa ruhsat kıyağı

Trabzon'da vatandaş suistimal etti, Ortahisar Belediye Meclisi onay verdi. 

Kentsel tasarım alanı içinde konut yapan vatandaş hem konut ruhsatını, hem de teşvikini aldıktan sonra konutunu pansiyona çevirme kararı aldı. Karar, Ortahisar Belediye Meclisi'nde CHP ve MHP'nin ret oyuna karşı AK Parti grubunun oy çokluğuyla kabul edildi.


Trabzon Ortahisar Belediye Meclisi'nde pansiyon gerginliği yaşandı. Üniversite mahallesinde kentsel tasarım alanı içerisinde konut ruhsatı alan vatandaş, bina bittikten sonra konutunu pansiyona çevirmek isteyince konu meclise taşındı. İmar Komisyonu Üyesi Ufuk Hoş, talebi uygun gördüklerini fakat pansiyona çevrilmesiyle emsalin düşürüleceğini ifade etti. Bunun üzerine MHP Grup Başkanı Davut Çakıroğlu, "Emsal düşürülecek' diyorsunuz, bina olmuş bitmiş ne yapacaksınız, kat mı eksilteceksiniz?" diye sordu. MHP'li İmar Komisyonu Üyesi Ayşe Kabadayı ise, kararı uygun bulmadığını söyledi. Kararın emsal teşkil edeceğine dikkat çeken Kabadayı, "Bu yanlışa evet diyemem. Vatandaş konut yapacak olduğu için teşvik aldı ve biz ona konut ruhsatı verdik. Şimdşi bu alan kentsel tasarım alanı ve konut ruhsatı almış vatandaşa planlanmış alan içinde pansiyon için izin vereceğiz. Vatandaş bizim aldığımız kararı çiğniyor. Biz de yanlışa imza atıyoruz. Biz ona konut yapsın diye teşvik verdik" dedi.

CHP VE MHP REDDETTİ, AK PARTİLİLER KABUL ETTİ

Kabadayı'ya destek veren CHP'li Meclis Üyesi Turgay Şahin ise, "Gayrimenkul sahibi oradan hakkını almış, şimdi ticari amaçlı kullanma ciheti için önümüze geliyor. Bu yanlış. bu karar şehir imarına telafisi mümkün olmayan zararlar verecektir." diye konuştu. Yeniden söz alan Çakıroğlu, "Burası konut alanı, pansiyon izni verdiğinizde hem hizmet açısından, hem de insan açısından yoğunluk olacaktır. Daha önce Yalıncak'taki yurt örneğini gördük. Apartman sahibi gelip yurt olarak onaylamamızı istiyor. Eğer konut yapıyorsanız, konut olarak devam edeceksiniz. Bu talebin arkasındaki mantığı anlamakta zorlanıyorum" ifadelerini kullandı. Eleştiriler üzerine Ufuk Hoş, "Talep pansiyon. Niyet okuyamayız. Önümüze plan notlarını koyduk. konut alanını pansiyona nasıl çevireceğimizi  değerlendirdik. Emsal hakkını meclis kararıyla vatandaşın talebini karşılatmayı uygun gördük" cevabını verdi. Oylamaya geçildiği sırada Ayşe Kabadayı, "Bu siyasi bir söylem değildir, lütfen özgür iradenizle oy verin" dese de sadece CHP ve MHP grubu gündem maddesine ret oyu verdi. AK Parti grubunun onay vermesiyle madde oy birliğiyle meclisten geçti. 


İlkhaber / Meryem Akgün




 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber