Trabzon'da okul servisi kaza yaptı!

Düzköy'de öğrencileri taşıyan okul servisi, belediye otobüsüyle çarpıştı.

Trabzon'da okul servisi kaza yaptı!

Haber61 / Haber Servisi

Düzköy'ün Çayırbağı mevkiinde sabah 7.30'da Alazlı bölgesinden aldığı öğrencileri taşıyan okul servisiyle belediye otobüsü çarpıştı. Kaza büyük korku yaratırken olayda maddi hasar meydana geldi. 


KORKULAN OLDU 

Düzköy İlçesi’nde okul öğrencileri taşıyan servislerin yetersizliğinden yöre insanı bir süredir tepkiliydi. Geçtiğimiz günlerde konuyu gündeme getiren CHP Trabzon İl Başkan Yardımcısı Celal Akaç, servis ihalesini alan firmanın bildirimde bulunduğu araçları kullanmayarak, aynı araçlara 2-3 sefer yaptırarak açığı kapatmaya çalıştığını ve bu nedenle araçların sürat yaparak çocukların hayatını tehlikeye attığını söylemişti. Akaç, “Araçların yetersizliği nedeniyle öğrenciler ve veliler mağdur ediliyor. Öğrencileri okula yetiştirmek için araçlar sürat yapıyor ve çocukların can güvenliği tehlikeye atılıyor. Servise binen öğrenciler ise yoğunluktan araçta oturacak yer bulamıyor. Okula geç kalan öğrencilerin devamsızlık sorunu oluyor. " ifadelerini kullanmıştı. 

MİLLİ EĞİTİM'E TEPKİ: ÇOCUKLARIN ÖLMESİ Mİ GEREKİYOR?

Görgü tanığının ifadesine göre, öğrencileri süratli şekilde okula yetiştirmeye çalışan servis ile belediye otobüsü çarpıştı. İlk çarpışmadan sonra okul servisi yol kenarındaki kayalara çarparak durabildi. Yine görgü tanığının iddiasına göre büyük korku yaşayan öğrenciler, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ait başka bir servisle kaza yerinden alınarak okullarına götürüldü. "Yaşanacak felaket konusunda daha önce uyarmıştık. Az araçla çok sefer yapılıyor, çocuklar okula yetişsin diye araçları hızlı sürüyorlar demiştik. Dikkate alınmamız için çocuklarımızın ölmesi mi gerekiyor? Sayın Valimiz burada olanları neden görmüyor?" ifadelerini kullandı. 

ÖĞRENCİ YOK İDDİASI

Öte yandan, kazaya karışan öğrensi servis hizmeti veren kurumun müdürü Gökhan Memiş açıklama yaparak "Araçta öğrenci yoktu. Kaza yapan araç sabah öğrenci almaya giderken kaza yapmıştır. Herhangi bir can ve mala zarar gelmedi. Can kaybı yaşanmadı.  Kamuoyuna arz ederim." ifadelerini kullandı. 



Trabzon'da okul servisi kaza yaptı!
Trabzon'da okul servisi kaza yaptı!
Trabzon'da okul servisi kaza yaptı!
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber