Trabzon'da mülteci kuaför krizi!

Trabzon'da mülteci berberler fiyatları kırınca haksız rekabet ortamı oluştu

Trabzon'da mülteci kuaför krizi!

Trabzon’da başlayan mülteci berber furyası, haksız rekabeti beraberinde getirdi…

Trabzon Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Hayri Köksal, odanın tarifesine uymadıklarını tespit ettikleri ve büyük çoğunluğunu İran, Afgan ve Suriyelilerin oluşturduğu berber dükkanlarıyla mücadele ettiklerini söyledi. Başkan Köksal, “Yurt dışından bir şekilde ülkemize gelen bu kuaförlere devlet maliye kaydı yapıyor. Bizde mecbur odamıza kayıt yaptırıyoruz” dedi.

DENETİM YAPIYORUZ…

Köksal, “Denetime gittiğimizde kuaförün camına ‘saç tıraşı 5 TL’ yazdığını görüyoruz. Bu ve bunun gibi rakamlar bizim tarifemiz dışında… Uyarınca da, “Kendi vatandaşlarımızı tıraş ediyoruz’ şeklinde karşılık veriyorlar. Bu şekilde tarifeye uymayan ve tespit ettiğimiz 5-6 adet dükkan var. Bunlarla mücadelemizi sürdüreceğiz, ya kurala uyacaklar ya kapatacaklar ya da tarifeye uyan bir kuaförün yanında çalışacaklar” ifadelerini kullandı.

Karadeniz

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber